Haberler

Kayseri Valiliğinde İşaret Dili Eğitimi

Kayseri Valiliğince, merkez birimler, merkez ilçe kaymakamlıkları, İl Emniyet Müdürlüğü ile İl Müftülüğü personeline yönelik işaret dili eğitimi verilmeye başlandı.

Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, "Müracaatımı Dinler misin-İşaret Dili Projesi" kapsamında, personelin eğitimine başlandığı belirtildi.

Projenin koordinatörlüğünü yürüten Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı, Valilikte düzenlenen eğitimin açılışında, idarenin toplumun her kesimine, engelli olan vatandaşların da dahil olmak üzere her bireye ulaşması gerektiğini ifade etti.

Sosyal devlet ilkesinin gereği olarak, engelli olan vatandaşlara da kamu hizmetini ulaştırmak, onların kamu hizmeti alırken sorun ve taleplerine en kısa sürede çözüm bulmak amacıyla projeyi gerçekleştirdiklerini belirten Masatlı, şunları kaydetti:

" Türkiye'de 2014 yılı itibariyle 8,5 milyon engelli vatandaşımız bulunmaktadır ve bunların da 2,3 milyonu işitme engelli vatandaşlarımızdır. Engelli vatandaşlarımızın da bu hayat içerisinde geçerli olan veya hizmet sunulan her sahada bilme, yararlanma, ondan etkilenme, ona cevap verme hakkı var. Bu vatandaşlarımız nüfus müdürlüğüne geliyor, derdini anlatamıyor ya da Cuma namazına gidiyor hutbeyi dinlemek istiyor ama dinleyemiyor. Sosyal devletin yanında insan olarak bizlerin de engelli vatandaşlarımıza yardımcı olmamız gerekiyor."

Masatlı, projenin hazırlanmasında emeği geçen personel ve katılımcılara teşekkür ederek, seminerin başarılı geçmesi temennisinde bulundu.

Kocasinan Özel Eğitim Meslek Lisesi öğretmenlerinden Ali Zadikan'ın eğitimci olarak katıldığı projede, 44 personele, 12 hafta Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde kullanılan işaret dili eğitimi verilecek.

Kaynak: AA / Yerel

Türkiye Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title