Haberler

Kayseri Valiliği'nden Ygs Tedbirleri

Kayseri Valiliği tarafından, 23 Mart Pazar günü yapılacak olan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’na (YGS) yönelik bazı tedbirler alındığı bildirildi.

Kayseri Valiliği tarafından, 23 Mart Pazar günü yapılacak olan Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) yönelik bazı tedbirler alındığı bildirildi.

Valilikten yapılan açıklamaya göre, Vali Orhan Düzgün, sınavın sakin ve güvenli bir ortamda yapılabilmesi amacıyla genelge yayımladı.

İlgili kurumlara gönderilen genelde, şunlar kaydedildi:

"Sınavın yapılacağı 23 Mart 2014 tarihinden önceki gün batımından itibaren, sınavın sonuçlanmasına kadar olan süre içerisinde, her türlü resmi ve özel törenler vesilesiyle dışarıya yayın yapılması, düğün, asker uğurlama gibi araç konvoyları oluşturulması, otoların siren ve klakson çalmaları, okul çevrelerine pazar yeri kurulması, bina hafriyat ve yıkımları ile seyyar satıcı gürültüleri ve adayların motivasyonunu bozacak her türlü gürültünün yapılması, Kayseri mülki sınırları içerisinde yasaklanmıştır. Mahalli İdareler Seçimleri nedeniyle araçlarla veya seçim bürolarından yapılacak propaganda ile açık ve kapalı alan toplantıları vesilesiyle dışarı yayın yapılması hususlarının düzenlenmesi yetkisi ise İlçe Seçim Kurulu başkanlıklarına aittir.

Belediye Başkanlıklarınca sınav merkezlerine gidecek güzergahlarda, toplu taşıma araçlarının seferlerinde sürekliliğin sağlanması amacıyla yeterli sayıda resmi ve özel halk otobüsü görevlendirilmesi önceden planlanacaktır. Kolluk birimlerince sınavın yapılacağı tüm okullar ile çevrelerinde sınav evrakının sevk güzergahlarında, muhafaza edileceği binalarda gerekli emniyet tedbirleri önceden planlanacak, aksatılmadan uygulanacaktır. Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yurt, konaklama ve sağlık tedbirleri önceden planlanacaktır. YGS'ye katılacak olan öğrencilerden sınav heyecan ve telaşı içerisinde kimliğini kaybedenler ile unutan öğrencilerin mağdur olmamaları için 22 Mart 2014 Cumartesi günü saat 15.00-17.00 arası ve 23 Mart 2014 Pazar günü saat 08.00-11.00 arası Melikgazi, Kocasinan, Talas, Hacılar, İncesu, Develi nüfus müdürlükleri açık tutulacaktır." - Kayseri

Kaynak: AA / Yerel

Vali Orhan Düzgün 23 Mart Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title