Haberler

Kayseri Valiliği'nden Ygs Genelgesi

Kayseri Valiliği, 23 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek olan YGS sınavının sakin ve güvenli bir şekilde gerçekleşmesi için bazı tedbirler aldı.

Kayseri Valiliği, 23 Mart Pazar günü gerçekleştirilecek olan YGS sınavının sakin ve güvenli bir şekilde gerçekleşmesi için bazı tedbirler aldı.

Vali Orhan Düzgün, Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceği olan gençlerimizin uzun ve yorucu çalışmalarının değerlendirileceği YGS'nin kent merkezi ve merkeze bağlı ilçeler ile Develi ilçesinde gerçekleştirileceğini belirterek, sınavın sakin ve güvenli bir ortamda gerçekleştirilmesine yönelik genelge yayınladı.

Vali Düzgün, ilgili kurumlara gönderdiği ve herhangi bir aksaklığa meydan verilmeden üstün hizmet ve sorumluluk anlayışı içerisinde yerine getirilmesini istediği genelgede uygulamaya konulmasını istediği tedbirleri ise şöyle sıraladı:

1- Sınavın yapılacağı 23 Mart 2014 tarihinden bir önceki gün batımından itibaren sınavın sonuçlanmasına kadar olan süre içerisinde

a) Her türlü resmi ve özel törenler vesilesiyle dışarıya yayın yapılması, düğün, asker uğurlama vs. konvoyları oluşturulması,

b) Otoların siren ve klakson çalmaları,

c) Okul çevrelerine pazar yeri kurulması, bina hafriyat ve yıkımları ile seyyar satıcı gürültüleri ve benzeri adayların motivasyonunu bozacak her türlü gürültünün yapılması,

Kayseri İli mülki sınırları içerisinde yasaklanmıştır.

Mahalli İdareler Seçimleri nedeniyle araçlarla veya seçim bürolarından yapılacak propaganda ile açık ve kapalı alan toplantıları vesilesiyle dışarı yayın yapılması hususlarının düzenlenmesi yetkisinin İlçe Seçim Kurulları Başkanlıklarına ait olduğu Yüksek Seçim Kurulunun 11.01.2014 tarih ve 35 sayılı kararında belirtilmektedir.

2-Belediye Başkanlıklarınca sınav merkezlerine gidecek güzergahlarda, toplu taşıma araçlarının seferlerinde sürekliliğin sağlanması amacıyla yeterli sayıda resmi ve özel halk otobüsleri görevlendirilmesi önceden planlanacaktır.

3-Kolluk birimlerince 23.03.2014 tarihinde sınavın yapılacağı tüm okullar ile çevrelerinde sınav evraklarının sevk ve güzergahlarında, muhafaza edileceği binalarda gerekli emniyet, koruma, trafik düzeni ve güvenliği tedbirleri önceden planlanacak aksatılmadan uygulanacaktır.

4- Kredi ve Yurtlar Kurumu Bölge Müdürlüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yurt, konaklama ve sağlık tedbirleri önceden planlanacaktır.

5-Yüksek Öğretime Geçiş Sınavına (YGS) katılacak olan öğrencilerden sınav heyecan ve telaşı içerisinde kimlik cüzdanını kaybedenler ile unutan öğrencilerin mağdur olmamaları için 22 Mart 2014 Cumartesi günü saat 15.00-17.00 arası ve 23 Mart 2014 Pazar günü saat 08.00-11.00 arası Melikgazi, Kocasinan, Talas, Hacılar, İncesu Merkez İlçe Nüfus Müdürlükleri ile Develi İlçe Nüfus Müdürlüğü hizmet vermek üzere açık tutulacaktır. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Vali Orhan Düzgün 23 Mart Kayseri Develi Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne? Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın 2023-2024 sezonu Avrupa gelirleri Bilmeceler ve Cevapları 2022: En Zor Bilmece Soruları Nelerdir? Zor, Kolay, Komik, İlginç, Eğlenceli, Yeni, Uzun, Kısa Bilmeceler ve Cevapları! 1 Ekim hangi burç? Ekim'in 1'i hangi burçtur? 1 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 1 Ekim hangi burca ait? Halving ne demek? Kriptoda halving anlamı nedir? İstanbul'da Pazar günü trafiğe kapatılacak yollar! Hafta sonu hangi yollar trafiğe kapalı olacak? Organ bağışı caiz mi? Diyanete göre Organ bağışı günah mı? Sabahattin Ali kimdir? Sabahattin Ali kaç yaşındaydı, nereli? Sabahattin Ali eserleri! Sabahattin Ali hayatı ve biyografisi! Turgut Uyar kimdir? Turgut Uyar eserleri, hayatı ve biyografisi Arif Nihat Asya kimdir? Arif Nihat Asya hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Karacaoğlan kimdir? Karacaoğlan eserleri, hayatı ve biyografisi Fuzuli kimdir? Fuzuli şiirleri ve eserleri nelerdir? En güzel Fuzuli şiirleri! Fuzuli hayatı ve tüm kitapları Namık Kemal kimdir? Namık Kemal şiirleri nelerdir? Doğum günü ne zaman? Namık Kemal eserleri ve tüm şiirleri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title