Haberler

Kayseri Ümit Özdağ: MHP'de Başkanlık Ölümle Sonlanmamalı

MHP Genel Başkan Adayı Ümit Özdağ, "Başbuğ Hakka kavuştu, yeni Başbuğ aranmamalı. Artık MHP'de Genel Başkanlık, ölümle sonlanmamalı. Genel Başkanı değiştirecek yeni bir demokratik yöntem geliştirmeliyiz.

MHP Genel Başkan Adayı Ümit Özdağ, "Başbuğ Hakka kavuştu, yeni Başbuğ aranmamalı. Artık MHP'de Genel Başkanlık, ölümle sonlanmamalı. Genel Başkanı değiştirecek yeni bir demokratik yöntem geliştirmeliyiz. Genel Başkan adayı olan arkadaşlarımın hepsine, Genel Başkan yardımcılığını önereceğim" dedi.

MHP Gaziantep Milletvekili ve Genel Başkanı Ümit Özdağ, 'Geleceğe Ümit'le Bak' toplantıları kapsamında Kayseri'de kendini destekleyen partililerle bir araya geldi. Toplantıya, MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu da katıldı. Ümit Özdağ, "PKK terör örgütüyle müccadele veren Türk askerini ve polisini saygıyla anmak istiyorum. Cuma günü Malazgirt'teydik. Anadolu coğrafyası, dünyada yaşaması en zor bölgedir. Türklerin bin yıllık Anadolu mücadelesi, günümüzde de farklı şekillerde yaşanıyor. Malazgirt'te geçmişe selam verdik, geleceğe ümit vaadettik. Bin yıl daha bu topraklarda olduğumuzu dile getirdik. Her gün şehit veriyoruz. Biz burada konuşurken, onlar orada mücadele veriyorlar. Onları asla unutmamalıyız. Gazilerimizi ziyaret edebiliriz. Hanım efendiler, yemek yapıp onlara gönderebilirler. Onlara en büyük moral, hanım kardeşlerimizin yaptıkları yemekler oluyor" diye konuştu.

Türkiye çok büyük krizlerden geçtiğini ifade eden Özday, şunları kaydetti:

"Bu krizlerden birisi, jeopolitik dağılma krizidir. Irak ve Suriye parçalanıyor. Ondan sonra parçalanma sırasının Türkiye'ye geleceği şeklinde bir beklenti var. Bir başka kriz de milli kimliğimizin dağılma krizi. Bu ülkede yönetimde olanlar, son 13-14 yıldan beri yaptıkları konuşmalarda, milleti beyinlerde bölecek şekilde, 'Türk- Kürt' deyip duruyorlar. Politik sistemimiz de tek kişinin otoriteleştirmesi tehlikesiyle karşı karşıya. 'Başkan olacağım' diyen birisi, kaymakamları köşke çağırıp onlara 'Mevzuatı boşverin' diyor. Bu tehditleri ve krizleri aşmanın tek yolu, Milliyetçi Hareket Partisi'nin iktidarıdır. Bizi dinleyen bazıları, konuşmalarımızı abartılı bulabilirler. Ancak bizzat sayın Erdoğan, 'Türkiye çok büyük bir dönemden geçiyor' diyor. Emperyalizmin ve onun yereldeki ortağı PKK'nın bu coğrafyada yaşam alanı bulmasına bu iktidar neden oldu. Çözüm sürecinde PKK'lı teröristlerin Güneydoğu'daki karayollarının kenarında talim yaptıkları söyleniyor. Bunlara iktidar fırsat verdi. AKP iktidara geldikten sonra beyinlerde kimliği öyle böldü ki, bir AKP Milletvekili, 'AK Parti iktidara gelince, hepimiz Türk olmaktan kurtulduk' diyebildi. PKK, Türk toprakları üzerinde toprak ve özgürlük istiyor. Bunu isteyen terör örgütüne karşı yapılması gereken şiddetle yok etmeye yönelik çalışmalarken, Başbakan Davutoğlu, Türk milleti kavramına karşı söylemlerde bulunuyor."

TÜRKLER, DÜNYANIN EN KADİM MİLLETİ

Özdağ, Türk milletinin tarihin kaydettiği en kadim milletlerden olduğunu vurgulayarak, "Avrupalılar'ın yaptıkları araştırmaya göre, dünyanın son 4 bin senesinde sürekli varlığını koruyan iki millet var. Biri Türkler, diğeri Çinliler. Ey Davutoğlu, eğer kadim bir millet arıyorsan, işte Türk milleti. Başka bir millet aramana gerek yok. Ayrıca Türk milleti, Peygamber'in övgüsüne mazhar olmuş bir millettir. AK Parti'nin izlediği yanlış dış politikanın bir sonucu olarak 2.5 milyon Suriyeli Türkiye'ye geldi. Bu gelenlere 10 milyar dolar harcandığı söyleniyor. Bu para, kamplarda kalanlara harcanan paradır, oysa toplamda harcanan para çok daha fazladır. Bununla birlikte ben bir tehlikeyi daha görüyorum. Bu da demografik bombadır. Çünkü bunlar ileride, Arap, Suriyeli gibi gruplar oluşacak ve bunların bazıları da radikalleşecektir. O zaman pek çok farklı eylemler yapacaklar. MHP'nin iktidara geldiğinde yapacağı ilk iş, Suriyeliler'e yaşayacakları bir toprak verip, ülkemizden göndermektir" diye konuştu.

ADAY ARKADAŞLARIMA, GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞINI ÖNERECEĞİM

Özdağ, AK Parti hükümetlerinin ekonomi politikalarını da eleştirerek, şunları söyledi:

"Türkiye'yi 4'üncü sanayi devrimine geçireceğiz. Güçlü ve müreffeh bir Türkiye'yi inşa edeceğiz. Bunun için parti içinde kendimizi yenilemeliyiz. Eksik olan yönlerimizi tamamlamalı ve değişimi gerçekleştirmeliyiz. Başbuğ Hakka kavuştu, yeni Başbuğ aranmamalı. Artık MHP'de Genel Başkanlık, ölümle sonlanmamalı. Genel Başkanı değiştirecek yeni bir demokratik yöntem geliştirmeliyiz. Benim yol arkadaşlarım değil, ülküdaşlarım var ve ben onlarla bu yola çıktım, onlarla beraber yürüyeceğim. Genel Başkan adayı olan arkadaşlarımın hepsine, Genel Başkan yardımcılığını önereceğim. Çünkü Genel Başkan adaylarımızın hepsi, birbirinden değerli ülkücü arkadaşlarımız. Bir ülkücü, Genel Başkanla farklı düşüncede olabilir. Bu onu ihanetle suçlayıp hain ilan etmeyi gerektirmez. İhanetle suçlamak hiç doğru değil ve ihanet, hainlik gibi kavramlar Milliyetçi Hareket Partisi'nin gündeminden çıkarılmalıdır."

'ERKEK PARTİSİ GÖRÜNTÜSÜ VERİYORUZ'

MHP Genel Başkan Adayı Ümit Özdağ, "Yıllardan beri bir erkek partisi görüntüsü veriyoruz. Bundan dolayı, eşlerimizden, annelerimizden, bacılarımızdan özür dilemeliyiz. Şu toplantımıza gelen erkekler kadar, hanım kardeşlerimiz de gelseydi, zaten iktidarda olurduk. Biz eğer iktidar istiyorsak, hanım kardeşlerimizi hareketimizin içine çekmeliyiz. Milyonları hedef alan üye çalışmalarına hız vermeliyiz. Milliyetçi Haraket ilk kurulduğunda üye olan ancak küstürülen, fakat başka partiye geçmemiş gönüldaşlarımızı da içimize almalıyız. Yürümediğimiz cadde, girmediğimiz sokak kalmamalı. MHP artık sadece Türkiye partisi değil, Türk Dünyası partisi olmalı. Türk Dünyası'yla sürekli ve çok sağlam irtibat içinde olmalıyız. Türk Dünyası partisi olduğumuz gün, dünyada yeniden dengelerin değiştiği gün olacak. Erciyes'e yine döneceğiz. Ülkücüler, yine orada çadırlar kurup buluşacak" dedi.

Ümit Özdağ, ülkücülerin bir araya gelerek, kimseden destek almadan Alparslan Türkeş Üniversitesi ile Turan Haber Ajansı'nı kurabileceğini de bildirdi. Özdağ, "Türkiye'de 200'e yakın üniversite var ancak bir Alparslan Türkeş Üniversitesi yok. Bunu ülkücüler (haydi) derse, üniversiteyi kurmamız çok kolay olur. Turan Haber Ajansı da Türk Dünyası'nda en hızlı ve en sistemli kurulan ajans olucak" dedi.

Özdağ konuşmasını, "MHP iktidarının ilk işi, Ayasofya'yı ibadete açmak olacaktır"' diyerek tamamladı.

HALAÇOĞLU: BİZ İHANET ETMEDİK, BİZ BOZGUNCU DEĞİLİZ

MHP Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu da, toplantıda yaptığı konuşmaya, "Genel Başkan adayımız, inşallah Genel Başkan ve Başbakan olacak sayın Ümit Özdağ bey" diye başladı. Halaçoğlu, Göktürk yazıtlarından daha önce Çinliler'in bir kalıntısında, Türkler'den bahsedildiğini ve o Türkler'e önderlik edene de 'Başbuğ' dendiğinin yazıldığını bildirdi. Halaçoğlu, "Bana diyorlar ki 'Siz lidere ihanet ettiniz' hayır, biz lidere ihanet etmedik. Hiçbir ülkücüye hiçbir kötü söz söylemeyiz ve söyletmeyiz. Çünkü ülkücülüğün şiarında, kendi dava arkadaşına kötü söz söyleme yoktur. Genel Başkanımıza kongre yapılmasını kendisinin önermesini ve kongreye gidilmesini istedik. Biz bunu davamız için yaptık. Eğer biz bunu söylemeseydik, sizler bize 'Siz orada eşek başı mısınız, neden kongre isteğini dile getirmediniz?' diye sorardınız. Biz bozguncu değiliz, yapıcıyız ve sağduyuyla hareket ediyoruz. Çünkü Türk milletinin ülkücülere ve Milliyetçi Hareket Partisi'ne ihtiyacı var. Biz yaptığımız işten vicdanen rahatız. Biz niyetimizde samimiyiz. Biz Türk'üz ve Türk milletinin ta kendisiyiz. Onun için Türk milletinin önüne yeni bir lider çıkarmamız lazım. O lider de dolu dolu olmalı. İşte size böyle bir lider getirdik. Sayın Ümit Özdağ'ı getirdik. Bize 'Fırat'ın ötesine gidemiyorsunuz' diyorlar ya, Fırat'ın ötesinden ancak Kayseri'ye gelebildik" diye konuştu.

DHA-Politika - Türkiye-Kayseri - Zafer BARIŞ-Yasin DALKILIÇ

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Milliyetçi Hareket Partisi Ümit Özdağ Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title