Haberler

Kayseri Ulu Önder Atatürk, Kayseri?de Anıldı

Ulu Önder Atatürk, Kayseri'de anıldı ULU Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 77'nci yılında Kayseri'de törenlerle anıldı.

Ulu Önder Atatürk, Kayseri'de anıldı

ULU Önder Mustafa Kemal Atatürk, ebediyete intikalinin 77'nci yılında Kayseri'de törenlerle anıldı.

Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törende, Kayseri Valisi Orhan Düzgün, Garnizon Komutanı Hv. Plt. Tümgeneral İsmail Yalçın ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Serdar Altıntuğ, meydanda bulunan Atatürk anıtına çelenk sundu. Saatler 09.05'te sirenlerin çalmasıyla birlikte Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitler için saygı duruşunda bulunuldu ve ardından İstiklal marşı okundu. Bu sırada göndere çekilen Türk bayrağı da yarıya indirildi. Meydandaki anma programında sirenlerin çalmasıyla birlikte, askerler, gaziler, öğrenciler, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri ile meydanda bulunan vatandaşlar, saygı duruşunda bulundu. Meydandaki anma programının sonunda gazetecilere bir açıklama yapan Kayseri Valisi Orhan Düzgün, "Türk milletinin önderi Mustafa Kemal Atatürk, Anadolu insanının içinde bulunduğu zor şartlar altında milli birlik ve beraberliği sağlayarak Kurtuluş Savaşımızı zaferle sonuçlandırmıştır. Büyük zaferin ardından, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni kurarak bizlere emanet etmiştir. Büyük Önder'i şükranla anıyor, emaneti olan cumhuriyetimizi sonsuza dek koruyacağımızı belirtiyoruz" dedi.

Kayseri'deki anma programı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Tiyatro Salonu'nda Kocasinan Atatürk Anadolu Lisesi öğrencilerinin hazırladığı sergi ve Atatürk Anma etkinliği ile devam etti.

KAYSERİ ŞEKER'DE DE ATATÜRK ANILDI

Bu arada, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı önünde düzenlenen resmi anma programı dışında, Kayseri Şeker Fabrikası'nda da Atatürk için bir anma programı düzenlendi. Fabrika Meydanında bulunan Atatürk anıtı önündeki törene, fabrika yöneticileri ve çalışanları katıldı. Atatürk anıtına çelenk sunularak, anıtın her iki köşesinde bulunan meşaleler yakıldı. Saat 09.05'te çalan siren eşliliğinde saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal marşı okundu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Kayseri Şeker Politika Güncel Haberler

title