Haberler

Kayseri Turizm Haftası Ziyaretlerle Başladı

Kayseri'de 15-22 Nisan arasında kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri törenle başladı.

Kayseri'de 15-22 Nisan arasında kutlanan Turizm Haftası etkinlikleri törenle başladı.

Turizm Haftası nedeniyle düzenlenen Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk bırakıldı. Törene, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Erciyes Yürütme Kurulu Başkanı Fatih Özköse, Kayseri Turizm İşletmecileri Derneği (KAYTİD) Başkanı Enver Sungur, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa ve turizmciler katıldı. Daha sonra Kayseri Valisi Orhan Düzgün'ü ziyaret eden heyet, turizmle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kente üniversite okumaya gelenlerin, yeterince bilgilendirilemediğini ifade eden Taymuş, bu konu çerçevesinde çalışmalar yaptıklarını belirtti. Taymuş, 'Üniversitede okuyan gençlerimiz buradan mezun olup gidince, Kayseri'yle ilgili bilgi sahibi olamıyorlar. Bunu gidermek için, üniversite ve lisede okuyan gençlerimize çevremizi tanıyalım gezileri düzenleyeceğiz. Okullarda konferanslarla, müzik programlarına bir hafta süreyle devam edecektir. İnşallah turizm, bu yıl da geçen yıllara oranla daha olacaktırö dedi.

Kayseri'nin sanayi ve ticaret şehri olmasının yanında, turizm merkezi olduğunu da vurgulayan Vali Orhan Düzgün ise, 'Alt yapıyı sağlamak, tanıtım için kendilerine destek olmak gayret gösteriyoruz. Kayseri, sanayi ve ticaret kenti olarak bilinmekle beraber, aslında turizm potansiyeli bakımından da oldukça zengin. Gerek kültür, gerek doğa, gerekse de Erciyes gibi çok nadide bir dağa sahip olarak, kış turizmi bakımından çok önemli bir avantaja sahip. Biz de bu sahip olduğumuz avantajları, en iyi şekilde değerlendirerek, Kayseri'nin daha fazla turist almasını sağlamak, sektörde görev yapan iş adamlarımızın, iş dünyamızın daha fazla gelir elde etmesini sağlamak ve ülkemizin ekonomik kalkınmasına gayret göstermek amacındayızö diye konuştu.

Turizm sadece ekonomik olarak düşünülmemesi gerektiğinin altını çizen Düzgün, aynı zamanda dünya barışına da katkı sağladığına vurgu yaptı. İnsanların birbirlerini tanımasıyla, olumsuz ön yargıların ortadan kalacağını söyleyen Düzgün, şöyle konuştu:

'Aynı zamanda dünya barışı için de çok önemli. Çünkü birbirlerini tanıyan insanlardan zarar gelmez. Dolayısıyla Kayseri'ye, Türkiye'ye gelecek Japonların, Korelilerin, Rusların, Arapların, Almanların birbirleriyle yakın ilişkiler kurması, bu yakın ilişkileri kuranların gelecekte, o ülkenin kaderinde söz sahibi olduklarında ve mutlaka olumlu anlamda olumlu ön yargı olarak o millete yaklaşımlarının pozitif olarak değişeceğini düşünüyorum. İnşallah, Kayseri'de de Türkiye'deki turizm alanındaki gelişmelere paralel olarak turist sayısını ve gelirini de artırmayı hedefliyoruz.ö

Erciyes Kayak Merkezi'nin önemine de değinen Düzgün, 'Bu yıl Erciyes'te çok güzel kar yağdı. Son yılların en verimli kışını geçirdik, hem kar yağışı hem de gelen turist bakımından. Bugün bile halen karın mevcut olması sebebiyle, kayak sezonu devam ediyor. Geçtiğimiz yıl, sanırım bir ay kadar önce kapatmıştık. 15 Mart'ta kayak sezonu sona ermişti. Bu güzel güneşin altında kayak yapabilmek çok önemli. İnşallah, önümüzdeki günlerde de bu kar bereketini görürüz' şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Vali Orhan Düzgün Turizm Haftası Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title