Haberler

Kayseri Tomarza Eksi 26 ile Dondu

Kayseri ve çevresinde dondurucu soğuklar yaşamı olumsuz etkiledi.

Kayseri ve çevresinde dondurucu soğuklar yaşamı olumsuz etkiledi. Kent merkezinde gece en düşük sıcaklık eksi 16, Tomarza İlçesi'nde ise eksi 26 derece oldu. Soğuk havadan insanlar kadar hayvcanlar da etkilendi. Erciyes dağı eteklerinde yaşayan yılkı atları, yiyecek bulamayınca Melikgazi ve Hacılar ilçelerindeki yerleşim alanlarına indi.

Meterolodji uzmanları yarından itibaren Kayseri ve çevresinde yeniden başlayacak kar yağışı nedeniyle dondurucu soğukların bölgeyi terk edeceğini belirtti. Dün gece yapılan ölçümlere göre Kayseri kent merkezinde en düşük sıcaklık eksi 16, Tomarza'da eksi 26, Uzunyayla olarak bilinen Pınarbaşı İlçesi'nde ise eksi 25 dereceyi buldu. Kent merkezinde dondurucu soğuklar nedeniyle araçların aküleri ve mazot depoları dondu. Bir çok bina ve işyerinin su saatleri patladı. Erciyes Dağı'nın eteklerindeki Sarıgöl çevresinde yaşayan yılkı atları, ağır ve çetin geçen kış nedeni ile yiyecek bulabilmek için Organize Sanayi Bölgesi ve Serbest Bölge yakınlarına kadar geldi. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Melikgazi Erciyes Tomarza Kayseri Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title