Haberler

Kayseri Taner Yıldız : AK Parti'nin Birliğinin Bozulması Demek, Ülkeyi Bölmek Demektir

Taner Yıldız : Ak Parti'nin birliğinin bozulması demek, ülkeyi bölmek demektir

ENERJİ ve Tabii Kaynaklar eski Bakanı, Kayseri milletvekili Taner Yıldız, 'Ak Partinin birliğinin ve beraberliğinin bozulmasına yönelik gayretler, yalnız partiyi bölmek adına değil, ülkeyi bölmek amacına geldiğini de siyasi analiz yapanlar çok iyi bilirler." dedi. Yıldız, Türkiye-Rusya ilişkilerinin Akkuyu nükleer santraline son gelişmelerden sonra nasıl yansıyacağına ilişkin olarak da " Rusya daha dikkatli davranacak diye düşünüyorum. Rusya bu projeden vazgeçmez diye umuyorum.??

Ak Parti Kayseri Teşkilatında bu gün nöbetçi vekil olarak görev yapan eski bakan Taner Yıldız, vatandaşlarla, sadece seçim zamanı değil, her zaman beraber olduklarını belirtti. Yıldız, "Ne yazık ki partimiz kurulduğu günden bu yana 2001 yılından bu yana her dönemde hemen hemen 6 ayda bir uygulanan bir sistemdir. Ak Partiyi istemeyenler olabilir. Ama,biz halkımızın iradesiyle, seçimle işbaşına gelmiş, Ak Parti hükümetleriyle birlikte ülkenin büyümesine gelişmesine katkı koymuş bir yapıyız. Biz, halkın iradesiyle buraya gelmiş bir yapıyız. O nedenle,Ak Partinin birliğinin ve beraberliğinin bozulmasına yönelik gayretler, yalnız partiyi bölmek adına değil, ülkeyi bölmek amacına geldiğini de siyasi analiz yapanlar çok iyi bilirler. Gördüğünüz gibi, ülkenin böylesine önemli bir gündemi varken,gördüğünüz gibi hendek siyaseti, toprağın altına gömüldü. Ana muhalefet partisi 1.5 aydır bir fotoğraf indirilmesi olayıyla ilgili. Yazık ve gülünç bir durum" diye konuştu

Yeni Akit ve Yeni Şafak gazetelerine yapılan saldırıyı da kınayan ve bunun basın özgürlüğüne yönelik bir hareket olduğunu söyleyen eski bakan Taner Yıldız,konuşmasını şöyle sürdürdü:

KÜRTÇÜLÜK ANLAYIŞINA KARŞI BAŞARILI OLACAĞIZ

"Suriye'de PYD, ABD ve Rusya'nın durumu ortada. Bölge kritik bir dönemeçte. Suriye, insani ve İslami açıdan yara alıyor. Bizim, ülke olarak duruşumuz nettir. Suriye'lileri Türkiye'de tutun diyen batılılar insanlık karşısında değer kaybediyor. Ak Parti hükümeti olarak, içerde ve dışarıda güçlü bir irade ortaya koyuyoruz. Şu anda ülkemizin önündeki en büyük kambur PKK'dır. Kürt vatandaşlarımızı istismar eden Kürtçülük anlayışına karşı başarılı olacağız.??

AKKUYU PROJESİNDEN RUSLAR VAZGEÇMEZ

Taner Yıldız, Türkiye-Rusya ilişkilerinin son dönemde karşı karşıya geldiği sorunlar sonucunda Akkuyu nükleer santrali yapımının dönemsel olarak gecikeceğini, ancak Ruslar tarafından yapılacağını belirterek??, Türkiye-Rusya ilişkileri herhangi iki ülkenin ilişkisi değildir. Komşuluğumuz ve karşılıklı anlaşmalarımız var. Ama, Cenevre'deki görüşmeler Rus bombardımanı altında devam ediyor. Suriye'de siviller Pazar yerinde bombalarla öldürülüyor. Türkiye olarak mazlumların, zulme uğrayanların yanında yer alacak. Sıkıntının elbette farkındayız. Türkiye ve Rusya, ilişkilerini istenen noktaya getirmelidir. Rusya bu konu da daha dikkatli davranmalı diye düşünüyorum. Ruslar, Akkuyu projesinden vazgeçemez diye umuyorum. Bu enerji projesi şimdilik gecikse bile devam eder diye değerlendiriyorum??diye konuşmasını tamamladı

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Taner Yıldız AK Parti Türkiye Kayseri Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title