Haberler

Kayseri Skolyoz Hastası Tuğba Nur İyileşmek İçin Yetkililerden Yardım Bekliyor

Kayseri'DE, doğuştan skolyoz hastası 11 yaşındaki Tuğba Nur Aydın, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi'nde sağlığına kavuşmak için yarın 4'üncü kez ameliyata girecek.

Kayseri'DE, doğuştan skolyoz hastası 11 yaşındaki Tuğba Nur Aydın, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi'nde sağlığına kavuşmak için yarın 4'üncü kez ameliyata girecek. Aydın, sağlığına kavuşmak için yetkililerden yardım istedi.

Doğuştan skolyoz hastası olan Tuğba Nur Aydın (11), ERÜ'de yarın 4'üncü kez ameliyat olacak. Kızı Tuğba Nur Aydın'ın olduğu gibi oğlu Ahmet Aydın'ında (9) skolyoz hastası olduğunu belirten anne Sultan Aydın (29) yetkililerden yardım istedi. Sultan Aydın, 'Benim kızım Skolyoz hastası. Bu açıdan bütün Kayserili hemşehrilerimden destek bekliyorum. Kızım geçen yıl ameliyat olmuştu ama vidaları vücudu kabul etmedi. Yarın 4'üncü kez ameliyatını olacak. Maddi ve manevi yönden hiçbir gelirim yok. Eşim şuanda inşaatta çalışıyor. Ben kızıma destek ve yardımlarınızı bekliyorumö diye konuştu.

Aydın ayrıca, 'Doktorlar kızımın kemik iskeletinin çok zayıf olduğunu söylüyorlar. Doktor, bunun için vücudunun vidaları kabul etmediğini söylüyor. 14-15 yaşına geldiğinde kızımın düzelme ihtimali olabileceğini söylüyor. Yetkililerden destek bekliyorumö ifadelerini kullandı.

5'inci sınıf öğrencisi olan Tuğba Nur aydın ise, 'Ben okumak istiyorum. Yetkililerden yardım istiyorum. Ben her şey yapmak ve iyileşmek istiyorumö dedi.

SKOLYOZ NEDİR?

Skolyoz, omurganın göğüs veya bel bölgelerinde görülebilen, yana doğru eğriliğidir. Normal ve sağlıklı omurgada omurlar arkadan bakıldığında yukardan aşağıya yani boyun, sırt ve bel bölgelerinde düz bir hat şeklinde uzanır. Skolyozda ise omurlar sağa veya sola doğru yer değiştirir ve aynı zamanda kendi eksenleri etrafında döner.

Omurgaya arkadan bakıldığında eğrilik düz durulduğunda bile fark edilebildiği gibi bazen bu denli net değildir ve ancak öne eğilme durumunda, kontroller ve röntgen filmlerinde anlaşılabilir.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ahmet Aydın Kayseri 3. Sayfa Haberler

Bakmadan Geçme

24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title