Haberler

Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Baki Gümüşoluk Açıklaması

1-7 Mart Muhasebe Haftası nedeniyle, Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Atatürk anıtına çelenk bırakarak Vali Orhan Düzgün’ü ziyaret etti.

1-7 Mart Muhasebe Haftası nedeniyle, Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Atatürk anıtına çelenk bırakarak Vali Orhan Düzgün'ü ziyaret etti. Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Baki Gümüşoluk, "Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası olarak da bin 207 üyesi ve 401 stajyeri ile bu büyük camianın bir parçasıyız" dedi.

1-7 Mart Muhasebe Haftası olması nedeniyle Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası üyeleri Cumhuriyet meydanı Atatürk anıtı önünde toplanarak çelenk bıraktı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasının ardından konuşan Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Baki Gümüşoluk, "TÜRMOB çatısı altında örgütlenen, ülke genelinde 77 Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Odası ile 8 Yeminli Mali Müşavir Odasına kayıtlı 96 bin meslek mensubu, 21 bin stajyer, büro çalışanları ve aileleriyle birlikte sayısı 500 bini geçen muhasebe camiası ve çeşitli etkinliklerle Muhasebe Haftasını kutlayacak. Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası olarak da bin 207 üyesi ve 401 stajyeri ile bu büyük camianın bir parçasıyız" diye konuştu.

Gümüşoluk ayrıca, "Bizlerin çözüm bekleyen sorunlarımız ve taleplerimiz şunlardır; meslek yasamız günümüz koşulları ve mesleki ihtiyaçlarımız göz önüne alınarak değiştirilmeli ve anti demokratik maddelerden arındırılmalıdır. Türk Ticaret Kanunu 10 yılı aşkın hazırlık sürecinin ardından yasalaşmış, daha sonra yapılan değişikliklerle amaç ve ruhundan uzaklaştırılmıştır. Mutlaka başta denetim olmak üzere amaç ve hedeflerine kavuşması sağlanmalıdır. Kamu gözetimi, Muhasebe Denetim Standartları Kurulu, muhasebe ve denetim mesleğinin meslek örgütlenmesi olan TÜRMOB ile işbirliği içinde çalışan bir yapıya kavuşturulmalıdır. Mesleğimizi ilgilendiren düzenlemelerde ilgili bakanlıklar meslek camiamızın görüş ve önerilerini dikkate almalıdırlar. Meslek mensuplarının yaptıkları sözleşmeler damga vergisinden istisna edilmelidir. Serbest meslek faaliyetlerinde KDV yüzde 18'den yüzde 8'e indirilmelidir. Mesleki faaliyette KDV'yi doğuran olay tahsilata bağlanmalıdır. Serbest meslek yıpranma indirimi getirilmelidir" şeklinde konuştu.

Kayseri Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası eski Başkanı ve AK Parti milletvekili aday adayı Suat Özsoy ise, "Tabi ki bugün son derece önemli bir gün. 1-7 Mart tüm Türkiye'de Muhasebe Haftası olarak kutlanmaktadır. Dolayısıyla özellikle ekonominin temel taşı olan, vergisel boyutta Maliye Bakanlığı ile mükellef arasında köprü oluşturan meslek mensuplarımız yeri çok önemli. İnşallah mesleğin içinden gelen birisi olarak milletvekili seçilirsek mesleki anlamdaki sorunlarımızın takipçisi olacağız" dedi.

Cumhuriyet Meydanında Atatürk anıtına çelenk konulmasının ardından Vali Orhan Düzgün makamında ziyarette edildi. Ziyarette konuşan Vali Orhan Düzgün, "Öncelikle Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirlerimizin bu haftasını kutluyorum. Geçen hafta da bildiğiniz gibi Vergi Haftasıydı. Vergiyle muhasebe bildiğiniz gibi ayrılmaz iki kuruluş. Mükelleflerinizin tabi kayıtlarının tutulması, evraklarının hazırlanmasında sizlere büyük görevler düşüyor. Daha önceki oda başkanımızın milletvekili adaylığı için istifa etmesinden sonra göreve siz başladınız. Bu açıdan size de yeni görevinizin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Vali Orhan Düzgün Muhasebe Haftası Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Bugün Star TV'de Görümce filmi ekranlara geliyor. Filmin başlamasıyla birlikte izleyiciler, Görümce nerede çekildi? Hangi il ve ilçede çekildi? Görümc ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki! 24 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 24 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 24 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 24 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! 24 Nisan 2024 Yemekteyiz yarışmacısı Merve kimdir? Merve kaç yaşında, nereli? Zuhal Topalla Yemekteyiz yarışmacısı kim? CANLI ALTIN FİYATLARI | Güncel çeyrek altın fiyatları ne kadar? 24 Nisan altın fiyatları yükseldi mi? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 24 Nisan günün maçları nereden izlenir? YEMEKTEYİZ CANLI İZLE | Yemekteyiz'de bugün kim yarışacak? Yemekteyiz hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title