Haberler

Kayseri Sendika Başkanından Çukurda Koltuklu Eylem

Sendika başkanından çukurda koltuklu eylem Demir Yol-iş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Yakup Aslan, sendika hizmet binasının önüne Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan yaya geçidine tepki gösterdi.

Sendika başkanından çukurda koltuklu eylem

Demir Yol-iş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Yakup Aslan, sendika hizmet binasının önüne Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan yaya geçidine tepki gösterdi. Yaya geçidi için kazılan çukura giren ve koltuğunda oturup açlık orucu başlattığını açıklayan Aslan, "Bu yapılan ucubedir. Böyle proje olmaz. Eğer bu proje yapılırsa, burası benim mezarım olacak" dedi.

Demir Yol-iş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Yakup Aslan, sendika binası girişine yaya geçidi yapılmak için kazılan çukurun içinde basın açıklaması yaparken Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik'e tepki gösterdi. Aslan, "Yapılan iş, haneye, sendikama açıkça tecavüzdür. Sayın Vali'yi severim, sevgim ve saygım var. İlimizin Valisi olarak gelsin şu rezaleti lütfen bir görsün. Defalarca yazı yazdım belediyeye cevap yok. Yarından itibaren mahkeme gidiyoruz ve yönetim kurulu kararı ile mahkemeye gideceğiz. Mahkeme günü gelene kadar projeyi gerçekleştirecek ama ne kadar gerçekleştirirse gerçekleştirsin mahkeme lehimize sonuçlandığında maddi cezasını belediye ödeyecek" dedi.

"BOĞAZIMA BIÇAK MI ÇEKEYİM?"

Sendika başkanı olarak sesini duyurmak için her yolu denediğini ifade eden Aslan, şöyle konuştu: "Burası benim mezarım olacak. Bıçağı boğazıma mı çekeyim? Artık yeter. Günlerdir uyuyamıyorum. Şu rezaleti Kayseri, Başbakan sayın Cumhurbaşkanı görsün. Gezi olaylarında, 17-25 Aralık olaylarında saklananlar, şimdi aslan olmaya kalkıyor karşımda. Bu sendika uzun müddet ayakta kalacak ama Mustafa Çelik o görevde uzun müddet kalamayacak. Burada ölürüm burası benim mezarım olur ancak ondan sonra hayata geçirebilir proje. Bu yapılan ucubedir. Bu ülkede yaşayacağım ve öleceğim. Asla sessiz kalamam. Burada açlık orucuna başlıyorum. Valimiz gelsin, rezaleti görsün, yapılan doğru desin ben de özür dileyip, ayrılacağım" diye konuştu.

Aslan yaptığı basın açıklaması ardından açıklamayı yaptığı çukura koltuğunu getirdi ve tepkisine dikkat çekmek için oturma ve açlık grevi eylemine başladı. Demiryol-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı Yakup Aslan, bir süre önce de şube başkanlığının bulunduğu binanın çatısına çıkarak, göstermelik intihar girişiminde bulunmuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Çelik Yakup Aslan Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title