Haberler

Kayseri Şekerspor Satranç Takımı Süper Lig'e Yükseldi

2014 Türkiye Satranç Birinci Ligi ve Türkiye Kulüpler Şampiyonası’nda adeta Kayseri Şekerspor rüzgârı esti.

2014 Türkiye Satranç Birinci Ligi ve Türkiye Kulüpler Şampiyonası'nda adeta Kayseri Şekerspor rüzgarı esti. Konya'da gerçekleştirilen İş Bankası Süper Lig'ine Terfi ve Türkiye Kulüpler Şampiyonası'nda tüm rakiplerini açık ara geride bırakarak Şampiyonluğunu ilan eden ve 1. Lig'den Süper Lig'e terfi eden Kayseri Şekerspor Satranç Takımı, 9 zorlu turun ardından aldığı bu büyük başarı ile Kayseri'nin ve Kayseri Şeker Fabrikası'nın gururu oldu.

22-29 Haziran tarihleri arasında Konya Rixos otelde gerçekleştirilen ve 23 Kulüpten 347 sporcunun katıldığı Türkiye Satranç Birinci Lig'inde, Satranç'ın devleri birbirleri ile kıyasıya mücadele ederken, Kayseri'yi Kayseri Şekerspor temsil etti. 7 gün süren müsabakaların ardından Kayseri Şekerspor Satranç Takımı 1. Lig'in Şampiyonu oldu. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor ikinci olurken, Pamukkale Üniversitesi şampiyonayı üçüncü sırada bitirdi.

Sema gösterisi ile başlayan ödül töreni sonrası konuşan Türkiye Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay; "37 ilimizden 48 kulübün, 700'e yakın sporcumuzun yer aldığı Türkiye Kulüpler Şampiyonası ve 17 ilimizden 23 takım ve toplamda 347 sporcumuzun mücadele ettiği Türkiye Satranç Birinci Ligi'nin kapanış töreninde sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum. Gelecek yıl Türkiye İş Bankası Satranç Ligi'nde mücadele edecek olan Kayseri Şekerspor Kulübü, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıt Spor Kulübü ve Denizli Pamukkale Üniversitesi Spor Kulübü'ne başarılar dilerim" dedi.

Konuşmanın ardından, Kayseri Şekerspor Satranç Takımı kupayı, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ve Konya Valisi Muammer Erol'un elinden aldı. Sporcular, bu gururu Kayseri'ye yaşatan Kayseri Şekerspor Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyelerine teşekkürlerini ileterek, kupayı tüm Kayseri'ye hediye ettiklerini belirttiler.

Kayseri Şekerspor satranç takımı Süper Lig'de, Beşiktaş Jimnastik Kulübü, Ankara Demirspor Kulübü Derneği, Kahramanmaraş Belediye Spor Kulübü, Çallı Spor Kulübü, Akdeniz Belediyesi Spor Kulübü, Pera Spor Kulübü, T.S Alyans Spor Kulübü, İstanbul Teknik Üniversitesi Spor Kulübü, Aliağa Gençlik ve Spor Kulübü, Tarsus Zeka Satranç Spor Kulübü gibi rakipler ile mücadele edecek.

Törene Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, Konya Valisi Muammer Erol, Konya Vali Yardımcısı Doç. Dr. Sefa Çetin, Konya Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Elduran, Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, Konya Amatör Spor Kulüpleri Federasyon Başkanı Remzi Ay, TSF Başkan Vekili Prof. Dr. Yusuf Doğruer, Asbaşkan Aşkın Keleş, Türkiye Spor Yazarları Derneği Konya Şube Başkanı Recep Çınar, TSF Yönetim Kurulu üyeleri Kasım Yekeler, Uğur Özteke, Prof. Dr. Selçuk Burak Haşıloğlu, Prof. Dr. Kıvanç Güngör, Nihal Duman, Mustafa İmamoğlu, TSF Eğitim Kurulu Başkanı Aşkın Taşan, MHK Başkanı Dr. Olgun Kulaç, Temsilcilikler Koordinasyon Kurulu Başkanı Mustafa Eroğlu, Anadolu Selçuklu Spor Kulübü Başkanı Murat Günbaş, kulüp yöneticileri, antrenörler, sporcular, hakemler ve veliler katıldı.

Yapılan müsabakalar sonunda, Antalya 07 Deniz Gençlik Spor Kulübü, Samsun Gerçek Spor Kulübü, Erzurum Atatürk Üniversitesi Spor Kulübü, Ordu Azdur Spor Sanat ve Kültür Kulübü, Denizli Er-Bakır Kültür ve Spor Kulübü son sıralamaya göre ligden düşen kulüpler oldu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Pamukkale Üniversitesi Kayseri Şekerspor Konya Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title