Haberler

Kayseri Şeker'in Ürün Bankacılığı Yatırımları Hız Kazandı

Buğday, arpa, çavdar, yulaf, mısır, pirinç, mercimek, nohut, fasulye, bezelye, ayçiçeği gibi ürünlerin lisanslı depolara stoklanarak elektronik ürün senedi aracılığıyla alım, satımı yapılmasında 2018 yılı sonuna kadar Zirai stopaj (% 2) vergisinden, kurumlar vergisinden (% 20), KDV’den muaf olması, depo kira desteği verilmesi çiftçilerin lisanlı depolara ilgisini artırdı.

Buğday, arpa, çavdar, yulaf, mısır, pirinç, mercimek, nohut, fasulye, bezelye, ayçiçeği gibi ürünlerin lisanslı depolara stoklanarak elektronik ürün senedi aracılığıyla alım, satımı yapılmasında 2018 yılı sonuna kadar Zirai stopaj (% 2) vergisinden, kurumlar vergisinden (% 20), KDV'den muaf olması, depo kira desteği verilmesi çiftçilerin lisanlı depolara ilgisini artırdı.

Kayseri Şeker tarafından Yozgat'ta Boğazlıyan İlçesi, Sivas'ta Şarkışla İlçesi, Kayseri'de Develi ve Bünyan İlçeleri'ne toplamda yüz bin tonluk lisanlı depo yatırımları ile bu illerde pancar dışında münavebe yıllarında çiftçilerin üretimleri olan daneli ürünlerin de değerlendirilmesine katkı sağlanması hedefleniyor. Kayseri Şeker'in 2015 yılı yatırımları arasında Şarkışla ve Kayseri merkezdeki tarım marketler yanında Boğazlıyan ve Şarkışla Lisanslı Depoları'nın temellerinin atılıp çelik silo konulacak konuma gelirken Develi İlçesine de yapılacak olan ve halk arasında Ürün Bankacılığı olarak bilinen lisanlı depolarının dualarla temel atma töreni yapıldı. Develi'ye yapılacak olan lisanslı depo yatırımlarının 10 milyon liraya mal olacağını belirten Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay; "Develi İlçemize de 10 milyonluk bir yatırım kazandırmış olmak bizim açımızdan gurur vericidir. Biz çiftçimizin sadece şeker pancarı üretimi ile ilgilenmiyoruz. Çiftçimizin yetiştirdiği bütün ürünlerle ilgileniyoruz. Tarım marketler, bölge müdürlükler kurulması yanında lisanlı depoculuk da çiftçimizin şeker pancarı dışındaki diğer tüm ürünlerine katkı sağlayacak, onların değerlerinin artmasına, çiftçinin daha fazla para kazanmasına katkı sağlayacaktır. Develi İlçemizdeki lisanslı depoların önümüzdeki hasat dönemine yetişmesi için elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bu yatırım İnşallah bölgemize çiftçimize şirketimize hayırlı uğurlu olur. Allah devamını da yapmayı nasip eylesin" dedi. Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar da yapmış olduğu konuşmada; "2011 yılına sayın başkanımız ekibi ile beraber Kayseri Şeker Fabrikası'na göreve geldiğinde Şeker Fabrikası'nın durumunu, sıkıntısını hepimizde biliyorduk. Ama gece gündüz demeden ekibi ile beraber çalışıp batma durumunda olan bir fabrikayı Türkiye de ilk 500 sanayi kuruluşları arasına girme başarısını yakalamış ve lisanslı depolar gibi yatırımlara imza atan bir duruma getirmiştir. Tüm bölge çiftçilerimizin ürünlerinin değerleneceği belki fiyatlarının düşmesinin engelleneceği ve onlara çok büyük katkı sağlayacaklarına inandığımız lisanlı depoların Develi İlçemiz de açılıyor olmasından dolayı sayın başkanımıza ve ekibine şükranlarımızı sunuyorum" ifadelerini kullandı. Develi Lisanslı Depoları'nın temel atma törenine; Develi Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkan Vekili Avni Hokkaömeroğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri İlhan Argun, Harun Halıcı, Denetim Kurulu Üyelerinden Menderes Baran, Kayseri Şeker Fabrikası Başkan Vekili Atilla Yalçın, Üyelerden Hurşit Dede, Niğmetullah Sevim, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Develi Belediye Meclis Üyeleri, mahalle muhtarları ve çiftçiler katıldı.

Develi Lisanslı depolarının temel atma töreni dualar ve tekbirler eşliğinde kesilen kurban sonrasında tüm misafirlere Kayseri Şeker ekipleri tarafından yemek ikramı yapıldı. Ayrıca Temel atma törenine katılanlara Gaziköy Muhtarı Sami Bülbül tarafından Gaziköye ait kabak pekmezi ikram edildi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kayseri Şeker Boğazlıyan Yozgat Develi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title