Haberler

Kayseri Şeker'in, Pancarda Şeker Oranını Yükseltme Eğitimlerine Develi ve Yeşilhisar'da Çiftçilerin...

Kayseri Şeker tarafından 2016 yılı pancarda şeker oranını yükseltme seferberliği ilan edildikten sonra Kayseri Şeker’e bağlı tüm bölgelerde pancar ekicilerine yönelik eğitim çalışmalarına hız verildi.

Kayseri Şeker tarafından 2016 yılı pancarda şeker oranını yükseltme seferberliği ilan edildikten sonra Kayseri Şeker'e bağlı tüm bölgelerde pancar ekicilerine yönelik eğitim çalışmalarına hız verildi.

Çiftçi eğitim çalışmaları kapsamında Develi Bölgesi çiftçileri Develi Müftülüğü Şehit İmamlar Hüseyin Yıldız ve Mehmet Taşkesen toplantı salonunda Develi, Yahyalı ve Tomarza çiftçilerine yönelik, Yeşilhisar Bölgesinde ise Halk Eğitim Merkezi Şehit Astsubay Oğuz Akın toplantı salonunda Yeşilhisar ve İncesu pancar ekicilerine yönelik eğitim çalışmaları yapıldı.

Yeşilhisar çiftçi eğitim toplantısına Yeşilhisar Kaymakamı Mustafa Gözlet, Belediye Başkanı Abdulkadir Akdeniz ve İlçe protokolü, STK temsilcileri yanı sıra çiftçiler de yoğun ilgi gösterdiler.

Develi İlçesinde ise Belediye Başkanı Mehmet Cabbar, STK temsilcileri ve pancar çiftçilerinin Kayseri Şeker tarafından başlatılan ve 2016 yılında şeker oranını yükseltme seferberliği eğitimlerine yoğun ilgileri gözlendi.

Eğitimlerde ERÜ Seyrani Ziraat Fakültesinden Doç. Dr. Doğan Işık Şeker Pancarı tarımında ilaçlama konusunda, Bölge Müdürleri de pancarda şeker oranını yükseltme konusunda sunumlar gerçekleştirdiler.

Yeşilhisar Kaymakamı Mustafa Gözlet çiftçi eğitim toplantısındaki konuşmasında Kayseri Şeker'in çiftçilerle bir mutlu aile yapısı oluşturduğundan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, Kayseri Şeker'in asıl konusu olan şeker pancarı hakkındaki eğitim çalışmaları dışında sosyal sorumluluk projelerine de önem verdiğini belirtti.

Yeşilhisar Belediye Başkanı Abdulkadir Akdeniz konuşmasında; Kayseri Şeker'deki ekip çalışmasının başarı ile yürütüldüğüne dikkat çekti.

2016 yılında şeker oranını yükseltmede münavebeli tarımın önemine değinen Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay konuşmasında; Münavebe uygulamasında tarım arazilerine şeker pancarı ekilmeyen yıllarda, ekilecek bitki türlerinin doğru belirlenip, toprakların korunması için mutlaka münavebeye uyulması gerektiğini söyledi.

Başkan Akay; Kayseri Şeker'in geçmişteki sorunların, çiftçi, çalışan ve yönetimin hep birlikte elele vererek hep birlikte aşıldığını, çiftçinin yüzünü güldüren bir başarının ortaya konduğunu ve sonucunda da başarının gururunun hep birlikte yaşandığını belirtti.

Akay, "Kayseri Şeker'in bu başarısını hazmedemeyip dedikodu üretenler ve hayasızca saldıranlar da aslında çiftçinin ekmeğine ve kuruma saldırıyorlar. Kayseri Şeker'in başarısının devam etmesi, dirliğin ve düzenin bozulmaması için bu işe hep birlikte kurumumuza sahip çıkmaya devam etmeliyiz" dedi.

Başkan Akay ayrıca; Yeşilhisar Bölgesine yapılacak yatırımlar konusunda da öncelikle Bölge hizmet binası ve Tarım Market için çalışmaların hızla devam ettiğini, birkaç ay içerisinde temel atma aşamasına gelindiğini belirtti.

Develi ve Yeşilhisar eğitim toplantılarına Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer, Yönetim Kurulu Üyelerinden İlhan Argun, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Üyelerinden Hurşit Dede, Abdulkadir Güneş, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Kooperatif Müdürü İsmet Aksoy ve diğer yetkililer de hazır bulundu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kayseri Şeker Hüseyin Akay Yeşilhisar Develi Yerel Haberler

title