Haberler

Kayseri Şeker Fabrikasından 40 Milyon Liralık Silo Yatırımı

Kayseri Şeker Fabrikası AŞ'nin Kayseri'nin Develi, Yozgat'ın Boğazlıyan ve Sivas'ın Şarkışla ilçelerinde 40 milyon lira maliyetle toplam 80 bin ton kapasiteli hububat silosu yaptırdığı bildirildi.

Kayseri Şeker Fabrikası AŞ'den yapılan açıklamaya göre, Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Boğazlıyan ilçesindeki silolarda incelemelerde bulunarak, yetkililerden ürün tesliminde izlenecek yol ve yapılacak uygulamalar hakkında bilgi aldı

Akay, burada yaptığı açıklamada, yatırımların bir çiftçi kuruluşu olan Kayseri Şeker Fabrikasının ekonomik gücünün göstergesi olduğunu belirtti.

Temeli 10 ay önce atılan siloların hepsinin lisanslı olduğunu ifade eden Akay, şunları kaydetti:

"Lisanslı depolarımız sayesinde üyemiz olsun ya da olmasın bölgemizdeki tüm çiftçilerimizin üretmiş olduğu buğday, arpa, yulaf gibi ürünleri sınıflandırılmasında ve muhafaza edilmesinde yetkili olacağız. Çiftçimiz lisanslı depolarımızdan kiralama yoluyla yararlanabileceği gibi kanunen tanınan avantajlardan da faydalanacak, vergilerden muaf olacak. Aynı zamanda, kira ücretinin yarısı devlet tarafından karşılanacak. Çiftçimiz bu sayede taneli ürünlerden elde ettiği geliri artırmış olacak. Bu yatırım, uzun yıllar bölgeye katma değer sağlayacak bir çiftçi yatırımıdır. Bu gelişme, yönetimin başarısıdır. Allah kazasız, belasız işletmeyi nasip eylesin. Planlanan diğer yatırımlarımızın da peşinden geleceğini ümit ediyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Kayseri Şeker Boğazlıyan Yozgat Develi Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title