Haberler

Kayseri Şeker'den Boğazlıyan'a 25 Milyonluk Yatırım

Kayseri Şeker Fabrikası tarafından Boğazlıyan Şeker Fabrikası 9. Kampanya Açılış ve Boğazlıyan Lisanslı Depoculuk Temel Atma Töreni yapıldı.

Kayseri Şeker Fabrikası tarafından Boğazlıyan Şeker Fabrikası 9. Kampanya Açılış ve Boğazlıyan Lisanslı Depoculuk Temel Atma Töreni yapıldı.

Yozgat'ın Boğazlıyan ilçesinde düzenlenen programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Hüseyin Akay, çiftçilere hizmet etmek için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini söyledi. Göreve geldikleri 4 buçuk yıl önce Kayseri Şeker'i borçlarından kurtardıklarını ve artık yatırıma geçtiklerini ifade eden Akay, "Her gün şehit haberleri gelmeye başladı. Biz de canlarını feda etme yiğitliğini gösteren insanların hatırasına sadakat göstermeliyiz. Bu kadar acı haberin arasında güzellikleri yaşamak için buradayız. Dün Şarkışla'da bir güzellik yaşadık. Orada 4 ay önce temelini atmıştık, bitirmeyi nasip etti. Bugün Boğazlıyan'da yine güzellikleri yaşamak için bir aradayız. Boğazlıyan şeker fabrikamızın 9. kampanyamızın açılışını yapıyoruz ve yine 40 bin tonluk deponun temel atma törenini yaşamak için buradayız. Türkiye'de terörün azgınlaştığı bir dönemde, herkesin acaba bu istikrarsızlık ne kadar sürer diye düşündüğü bir ortamda hem Kayseri'de, hem Boğazlıyan'da, hem de Şarkışla'da güzelliklerin olduğunu göstereceğiz Allah izin verirse. Sadece sıkıntılar yok, biz Türkiye'mizin geleceğine inanıyoruz. O yüzden bu yatırımları yapma noktasında bir sıkıntı duymuyoruz. İnşallah bu yatırımlar çiftçimize büyük katkı sağlayacak diye düşünüyoruz. Bu güne gelene kadar 4 buçuk sene gece gündüz çalışılmak zorunda kalındı. 4 buçuk sene önce Kayseri Şeker Fabrikası'nın ne durumda olduğunu biliyorsunuz. Biz görev aldıktan sonra bu toprakları korumak gerektiğini düşünerek demiştik ki 'Pancarlarımızla beraber topraklarımız fabrikalara taşınmasın. Fabrikanın bir kuruş parası yoktu. Kayseri Şeker fabrikası artık 4 buçuk yıl önceki ağır borç yükünden kurtuldu. Rekor ciro, rekor kar, borç bitti yatırım var dedik. Bu senenin sloganı bu" ifadelerini kullandı. Lisanslı depoculuk hakkında bilgiler veren Akay, "Lisanslı depoculuk bizim açımızdan önemli bir yatırım kalemi. 100 bin ton lisanslı depoculuk yapmak üzere karar oluşturduk. Bunun 40 bin tonunu Boğazlıyan'da hizmetinize sunacağız. Türkiye'nin gündemine son 7-8 yılda gelen bu sistem Orta Anadolu'da bizim sayemizde gündeme geldi. Bölgemizde kurulan tek lisanslı depoculuk sistemi bize ait. Bunlarla birlikte düşündüğümüzde bugün üzüntüleri bir tarafa bırakacak olursak coşku günü" şeklinde konuştu.

Boğazlıyan Şeker Fabrikası'nın 9. Kampanyası'nın açılışını da gerçekleştirdiklerini kaydeden Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, "Diğer mutluluğumuz da Boğazlıyan Şeker Fabrikamızın 9. Kampanyasının açılışını gerçekleştiriyor olmamız. Bu kampanya dönemimizde 4 tane bölgemizde pancar üretimi gerçekleşiyor. Boğazlıyan, Yenipazar, Yenifakılı ve Çandır olmak üzere. 970 bin ton taahhütte bulunmuş çiftçilerimiz. Bu sene aşağı yukarı 1 milyon 35 bin tonluk bir pancar bekliyoruz bu sene için. Geçen sene 10 bini aşkın çiftçiniz 10 bin kişiyle mali genel kurul gerçekleştirdiniz. Size hizmet etmek bizim için şereftir" dedi. Hüseyin Akay, konuşmasının sonunda çiftçilere bir takım müjdeler de verdi.

Yapılan konuşmaların ardından Akay ve protokol üyeleri tarafından Kayseri Şeker Fabrikası tarafından Boğazlıyan Şeker Fabrikası 9. Kampanya Açılış ve Boğazlıyan Lisanslı Depoculuk Temel Atma Töreni gerçekleştirildi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kayseri Şeker Hüseyin Akay Boğazlıyan Şarkışla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki! Diyarbakır Belediyesi bayrak olayı ne? Belediye meclisinden kaldırıldı mı? Beşiktaş Ankaragücü maçı CANLI izle! 19 Nisan BJK Ankaragücü Konferans Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 21 Nisan 2024 Günlük Burç Yorumları: AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 21 Nisan Pazar burç yorumları nedir? Gaddar 14. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Gaddar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kızılcık Şerbeti 68. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Kızılcık Şerbeti yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Sarı kod uyarısı nedir? İşte MGM Sarı kod uyarısının anlamı Yalı Çapkını 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Yalı Çapkını yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Arka Sokaklar 671. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Arka Sokaklar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Ateş Kuşları 52. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 19 Nisan Ateş Kuşları yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
title