Haberler

Kayseri Şeker Çalışanlarına 'Kadro' Müjdesi İftarda Geldi

Kayseri Şeker Fabrikası çalışanlarının, yöneticiler ve diğer iştiraklerde çalışanlarla bir araya geldikleri geleneksel iftar etkinliği, 800 kişinin katılımıyla Kayseri Şeker Göl Tesislerinde yapıldı.

Kayseri Şeker Fabrikası çalışanlarının, yöneticiler ve diğer iştiraklerde çalışanlarla bir araya geldikleri geleneksel iftar etkinliği, 800 kişinin katılımıyla Kayseri Şeker Göl Tesislerinde yapıldı.

Kayseri Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, İftar sonrasında yaptığı konuşmada; Kayseri Şeker'de son 3,5 yılda uygulanan mali disiplin sayesinde ellerindeki imkanları iyi kullanılarak Türkiye'nin ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında 101. sıraya yükselmesinde emeği geçen, başta pancar çiftçileri, çalışanlar, Yönetim Kurulu üyeleri ve katkısı olan herkese teşekkür etti. Akay, "Kayseri Şeker'in ilk 50'nin altında olması lazımdı. Fakat Türkiye'deki İlk 500 Büyük Sanayi Kuruluşunun tespiti yapılırken üretimden satışa doğru değerlendirme yapılmaktadır. Bizim üretim ve satış noktasında engelimiz bulunmamaktadır. Bilindiği üzere Şeker Fabrikaları Kotalı sistem ile çalışmaktadır ve Şeker Kotası da Türk Şeker Kurumunun elindedir. Kayseri Şeker Fabrikasına ait 2008 yılında 75 bin 450 ton şeker kotamızı zamanın yöneticileri iade etmişler. Şeker Kurumu da iade edilen kotayı Konya'ya vermiş. Konya'nın şimdi 440 bin ton şeker kotası var bizim daha 306 bin ton şeker kotamız var. Yani biz Konya'yla eş değer durumdayken, 2008 yılındaki yöneticilerimizin bu fabrikaya yaptıkları ihanetin sonucu 75 bin ton kota gittiği için bugün hala sırlamada 100'üncü sıralarda yer alıyoruz. Bunun da herkes tarafından böyle bilinmesi lazım. Bu fabrikanın kapasitesi yeterli üretim yapabilir, üretim yapmakta da bir sorunumuz yok, satmakta da bir sorunumuz yok. Türkiye'nin büyük sanayi kuruluşları bizim müşterimiz, bunu hepiniz biliyorsunuz. Üretmekte de satmakta da sorunumuz yok ama kotada sorunumuz var. Türk Şeker Kurumuna iade edilen 75 bin ton kotanın geriye şirketimize iade edilmesi ya da mevcut kotamızın artırılması halinde biz üretir ve satarız. Elde edilen satış ile Türkiye'de İlk 50 şirket arasına yükseliriz. Şurası unutulmamalıdır ki 2011 yılında kapısına kilit vurulmak üzere olan bir kurum halindeki bir fabrika bir yılda bu kadar kar edebiliyordu da yaptığı kar nereye gidiyordu? Bunun herkes tarafından araştırılması gerekir" ifadelerini kullandı.

Başkan Akay, Kayseri Şeker'in hedefleri konusuna da değinerek; "Bizim tabii ki Kayseri Şeker olarak hedefimizi büyütmemiz gerekiyor. Kayseri Şeker bildiğiniz gibi potansiyeli yüksek bir kuruluş. Hedefimizi nasıl büyüteceğiz? Yeni yatırımlara yönelerek büyütebiliriz. Bunun için de özelleşen ya da kiraya verilen Şeker Fabrikaları konusunda hazırlıklarımızı yapıyoruz. Çevremizdeki Şeker Fabrikalarından özelleştirilen ya da kiraya verilen olursa bunları da bünyemize katma konusunda çalışmalarımızı yürütüyoruz. Aynı zamanda bunların yanında Gaziantep'teki çuval fabrikası Kayseri organize bölgesine geldi ve montajı başladı. İnşallah bayramdan sonra Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde faaliyete geçecek. Buna benzer güzellikleri hep beraber yaşıyoruz" dedi.

Akay, çalışanların sabırsızlıkla bekledikleri kadro konusunda ise şu açıklamayı yaptı:

"Kadro sorununa bir çözüm bulmamız gerekiyor, bununla ilgili değerlendirmeyi yapıyoruz. Bildiğiniz gibi geçen kampanya döneminde iki vardiyadan üç vardiyaya geçtik. Şimdi bu üç vardiyayı uygulayacağız. Siz değerli çalışanlarımız, geliyorsunuz, fedakarlık yapıyorsunuz, bu metanetinizden, bu dayanıklılığınızdan, bu sabrınızdan dolayı hassaten teşekkür ederim. Şimdi bu üç vardiya çerçevesinde yeni kadro ihtiyaçları oldu emekli olan çalışanlarımız var, onların yerine de yeni kadrolar ihtiyacı oldu bu konuda yönetici arkadaşlarımız sendikayla birlikte çalışıyorlar. İnşallah 12 Ağustos'ta kadro sınavı yapılacak ve bundan sonraki yıllarda da aynı şekilde devam edilecek olup on gün içerisinde de sonuçlar açıklanacak."

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay ve Yönetim kurulu üyelerinden Avni Hokkaömeroğlu, Nizamettin Çatak, Denetim Kurulu üyesi Menderes Baran, Kayseri Şeker Fabrikası Yönetim Kurulu Başkanı Turhan Özer ile yönetim kurulu üyelerinden Hurşit Dede, Abdulkadir Güneş, Halis Lektemur, Panpet, Pandoğa, Panpa, Güneş Hastanesi'nin yönetim kurulları üyeleri ile çalışanları, Kayseri Şeker Fabrikası Genel Müdürü Levent Benli, Genel Müdür yardımcıları, Boğazlıyan Entegre tesisleri yöneticileri, Bölge Müdürleri ve çalışanlarının yoğun ilgi gösterdiği İftar programı sonrasında çalışanlar adına Gıda ve Şeker-İş Sendikası Kayseri Şube Başkanı İsmail Yücer tarafından Yönetim kurullarını temsilen Başkan Akay'a yapmış oldukları teşvik ikramiye uygulaması, pancar tarımı ve şeker sektörüne katkılarından dolayı teşekkür ederek plaket takdim etti . - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kayseri Şeker Hüseyin Akay Türkiye Konya Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title