Haberler

Kayseri - Şehit 2 Kadın Komiser Yardımcıları Yaptıkları Resimleriyle Anıldı

Şehit 2 kadın komiser yardımcıları yaptıkları resimleriyle anıldıKAYSERİ'deki Fevziye-Memduh Güpgüpoğlu Güzel Sanatlar Lisesi'nde, 15 Temmuz darbe gecesinde şehit düşen mezun verdikleri öğrencileri kadın komiser yardımcıları Kübra Doğanay ve Cennet Yiğit törenle anıldı.

Şehit 2 kadın komiser yardımcıları yaptıkları resimleriyle anıldı

KAYSERİ'deki Fevziye-Memduh Güpgüpoğlu Güzel Sanatlar Lisesi'nde, 15 Temmuz darbe gecesinde şehit düşen mezun verdikleri öğrencileri kadın komiser yardımcıları Kübra Doğanay ve Cennet Yiğit törenle anıldı. Törende komiser yardımcılarının mezun olmadan önce yaptıkları son karakalem ve yalı boya çalışmaları sergilendi.

Fevziye- Memduh Güpgüpoğlu Güzel Sanatlar Lisesi Konser Salonu'nda yapılan anma törenine Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Şehit Komiser yardımcısı Cennet Yiğit'in babası Yahya Kemal ve annesi Huriye Yiğit, okul öğrencileri katıldı. Darbe girişimi fotoğraflarının yer aldığı salonda 2010-11 yıllarında eğitim gördükleri resim bölümünden mezun olan ve Gazi Üniversitesi Resim Öğretmenliği Bölümü'nü okuduktan sonra polis olan komiser yardımcıları Kübra Doğanay ve Cennet Yiğit'in yaptıkları karakalem ve yağlı boya resimleri sergilendi. Cennet Yiğit'in yağlı boya ile yaptığı Akşemseddin ve Kübra Doğanay'ın yağlı boya ile yaptığı Barbaros Hayrettin Paşa resimleri de sergide yer aldı. Kuran-ı Kerim okunması ile başlayan anma töreninde şehidin babası, annesi ve öğretmenleri gözyaşlarını tutamadı. Salonda şehitlik ile ilgili öğrencilere bilgi verildi. Fevziye- Memduh Güpgüpoğlu Güzel Sanatlar Lisesi Müzik Bölümü 11'inci Sınıf öğrencisi Ecem Melisa Eser yaptığı açıklama da, "Cennet ve Kübra ablama rahmet diliyorum. Kendilerinin okul arkadaşları olarak bizlerde bu vatan için canımızı seve seve feda ederiz" dedi. Anma töreni, slayt gösterileri ile son buldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Bilal Yılmaz Politika Güncel Haberler

title