Haberler

Şef Aşçılar, Mültecilere Yardım Eli Uzattı

Güncelleme:

Türkiye'nin dünyaca ünlü şef aşçıları, sınır kapılarında mültecilere yardım amacıyla, 'Sıcak bir çorba da bizden' kampanyası başlattı. 150 aşçının hazırladığı çorbalar, 5 ülkenin sınır kapılarında Kızılay işbirliğiyle mültecilere dağıtılacak.

Kızılay işbirliğiyle başlatılan kampanya çerçevesinde, TIR'larla götürülen malzemelerle 150 aşçı tarafından hazırlanan çorbalar, savaş nedeniyle ülkesini terk etmek zorunda kalan mültecilere Suriye, Irak, Almanya, Sırbistan ve Macaristan sınır kapılarında bekleyenlere ücretsiz olarak ikram edilecek. İlk yardım TIR'ı ise, 8 Aralık'ta Ankara'dan, Kapıkule sınır kapısına gidecek. Bir restorantta düzenlenen basın toplantısıyla kampanyayı tanıtan Ankara Aşçılar Derneği Başkanı Gökhan Gümüş, Başkanvekili Süleyman Altay ve Başkan Yardımcısı İsmail Çelik, amaçlarının tüm yardıma muhtaç insanlara yardım eli uzatmak olduğunu söyledi. Malzemelerin TIR'larla sınır kapısına taşınacağını ve oralarda kurulacak düzenle, kazanlarda kaynatılan çorbaların dağıtılacağını belirten Ankara Aşçılar Derneği Başkanı Gökhan Gümüş, şöyle konuştu: 'Dünyada her gün savaş yüzünden ülkesini terk eden binlerce insan var. Evini yurdunu terk edip, dünyada diğer yaşayanlar gibi barış içinde yaşamak için, bir umut yolculuğuna çıkan. Aslında bu yolculuk, sıcak bir çorba için başlamıştı. Gelecek nesillerine mutlu, huzurlu, sevgi dolu ve tabi ki amaçları barış bırakmaktır. Biz şef aşçılar barış dolu silahsız, bombasız, savaşsız bir dünya istiyoruz. Kimse ülkesiz ve evsiz kalmasın sıcacık evinden uzak, kaynayan çorbasından uzak, köyünden, kasabasından, eşinden, dostundan uzak aşçılar böyle olmasın istiyoruz. Bir nebzede olsa, umut ışığı arayan bu insanların umut ışığı olmak istiyor ve ocaklarında kaynayan bu sıcak çorbaya barış ve sevgi katmak istiyoruz.'

Savaştan kaçan insanların dertlerini paylaşmak ve karınlarını doyurmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade eden Gümüş, şunları söyledi: 'Sevdiklerini, annesini, babasını geride bırakarak yola çıkan bu insanlara çare olmak istiyoruz. Aç, susuz, evsiz, ülkesiz bir şekilde çare aramaktadırlar. Şimdi onları zorlu kış koşulları beklerken, biz şef aşçılar sıcak çorbayı onlarsız kaynatmak istemiyoruz. Her ülkenin kapısında bir umutla bekleyen, binlerce umut ışığı arayan o insanlara sıcak bir çorba götürmek için bu kampanyayı başlatmış olup, sadece çorba değil onlara sevgiyi, barışı da götürerek, sıcak bir el uzatmak istiyoruz. Barış gelene kadar kampanyamız devam edecektir. Bizler de onlar gibi, bu yolculuğa gelecek nesile umut ışığı olmak için aynı kaderi paylaşmak istiyoruz. Bu sefer lezzetli ellerimizi barış için açmak istiyoruz. Bu kampanyamız gelecek arayan o insanlara bir ev, bir ülke, sıcak bir çorba ve barış kapısı inşası olsun. Lezzetlerimizle insanları mutlu ederken, o insanlara da barış getirsin.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Gümüş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title