Haberler

Kayseri Ruh Sağlığı Merkezi Hastalarından Mevlana Etkinliği

Kayseri Toplum ve Ruh Sağlığı Merkezi'nde (TRSM) tedavi gören hastalar, Mevlana Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlikte, becerilerini sergiledi. İlahi ve türkü söyleyen hastalara, Emel Tarman Görme Engelliler İlk ve Ortaokulu Sema Grubu eşlik etti.

Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesi (KEAH) Geriatri Merkezi Toplantı Salonu'nda yapılan etkinliğe, Sağlık Müdürü Dr. İsmail Kılıç, KEAH Başhekimi Dr. İbrahim Özcan, sağlık müdürlüğü ve hastane yetkilileri, TRSM'de tedavi gören hastalar ile aileleri katıldı. Ney üfleyen, bağlama çalan eğitmenler eşliğinde ilahi ve türküler seslendiren hastalar, Mevlana'nın şiirlerini okudu. Emel Tarman Görme Engelliler İlk ve Ortaokulu'nde eğitim gören 5 öğrenciden oluşan Sema Grubu da sema gösterisi yaptı. TRSM Sorumlusu Uzman Dr. Canan Gül Kılıç, kursiyer olarak adlandırdıkları hastaların topluma kazandırılması amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlediklerini anlattı. Uzman Dr. Canan Gül Kılıç, Kursiyerlerimiz müzikle, resimle uğraşarak kendilerini daha iyi hissediyorlar dedi. Program sonunda davetlilere hastaların TRSM'de yaptıkları içinde Mevlana figürleri bulunan ahşap tepsi hediye edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İbrahim Özcan Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title