Haberler

Kayseri Pancar Ekicilerinin Genel Kurulunda Şehitler İçin Dua

Pancar ekicilerinin genel kurulunda şehitler için dua Kayseri Boğazlıyan Pancar Ekicileri Kooperatifi 62'nci Olağan Mali Genel Kurulu'nda, şehitler için Kuran okunup dua edildi.

Pancar ekicilerinin genel kurulunda şehitler için dua

Kayseri Boğazlıyan Pancar Ekicileri Kooperatifi 62'nci Olağan Mali Genel Kurulu'nda, şehitler için Kuran okunup dua edildi.

Kadir Has Kongre ve Spor Merkezi'nde düzenlenen yaklaşık 80 bin üyeli kooperatifin genel kuruluna Kayseri, Sivas, Kırşehir, Nevşehir ve Yozgat'tan gelen çiftçiler,yönetim kurulu üyeleri ile çalışanlar katıldı. Yaklaşık 10 bin üyenin katıldığı ve çok sayıda vekalet kullandığı, 600 polis ve 200 güvenlik görevlisinin hazır bulunduğu etkinlikte saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından, terör saldırılarında şehit olan polis ve askerler için Kuran okunup, dua edilmesiyle başladı. Çiftçi emeklerinin büyük bir mücadele olduğunu söyleyen Kayseri Şeker Pancar Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Akay, Biz, hep birlikte bir mücadele ortaya koyuyoruz. Çiftçinin, topyekun olarak işine sahip çıkma mücadelesidir. Aynı zamanda, milli gelirden hak ettiği payı alabilmenin bilinçli mücadelesidir. Bu bilinçle, Orta Anadolu'dan başlayarak Türk çiftçisinin bir güç merkezi oluşturma mücadelesidir dedi.

Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek, pancar çiftçisini doğrudan şeker fabrikasının ortağı yapacaklarını belirten Akay, şöyle konuştu Böylece şirketin karından aldığınız pay gibi, şirketin artan değeri doğrultusunda hisselerinizin de değeri artacak. Doğrudan çiftçinin ve çalışanın hissedarı olduğu, böyle bir fabrikanın arazilerine artık kimse göz dikemeyecek. Şirketin arazileri, imkanları, şekerleri artık kimseye peşkeş çekilemeyecek. Bugün bizim uyguladığımız, pancar çiftçisinin daha etkili bir şekilde yönetime katılması uygulaması, artık süreklilik kazanacak. Önümüzdeki senenin şeker kotası, 12 bin 700 ton A kotası, 6 bin 800 ton B kotası olmak üzere, toplamda 19 bin 500 ton olarak şeker kurumu tarafından artırılmıştır.

Avrupa Birliği'nin 2017 yılında kotaları kaldıracağını ve şeker ticaretini serbest bırakacağını dile getiren Akay, konuşmasını şöyle sürdürdü

Şeker Kurumu'nun bir an önce o tarihte, Türkiye'nin konumunun ne olacağını, pancar çiftçisinin, şeker fabrikalarının durumunun nasıl olacağını açıklaması ve bir politika geliştirmesi gerektiğini, bu konuda geç kalındığını ifade ediyoruz. Şeker pancarının Orta Anadolu için stratejik ürün olarak kabul edilmesini ve şeker pancarının da destekleme kapsamına alınmasını istiyoruz. Sulama için kullanılan elektrik ve mazot giderlerine indirim uygulamasını istiyoruz. Bölgemizde planlanan barajların bir an önce yapılmasını, yapılan barajların eksiklerinin tamamlanmasını, kapalı-basınçlı sulama sistemlerinin hızlı bir şekilde sonuçlandırılmasını istiyoruz.

Öte yandan,aşırı sıcak nedeniyle salondan ayrılmak isteyen üyeler izdihama neden oldu. Vatandaşların, güvenlik görevlilerinin uyarılarına uymaması sebebiyle çıkış kapıları bir süreliğine kapatıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Akay Boğazlıyan Kadir Has Politika Güncel Haberler

title