Haberler

Kayseri Okçuluk Kursunda Şampiyonlar Yetişiyor

Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü’ne bağlı okçuluk kursuna katılan sporcular turnuvalarda kazandıkları madalyalar ile göz dolduruyor.

Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'ne bağlı okçuluk kursuna katılan sporcular turnuvalarda kazandıkları madalyalar ile göz dolduruyor.

5 yılı aşkın süredir devam eden kursa, 4 grupta 100'ü aşkın sporcu katılıyor. Kayseri Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Okçuluk Takımı'nda olan, Yıldızlarda Dünya Şampiyonu Furkan Dernekli, Gençlerde Dünya İkincisi Demir Elmaağaçlı, Bireyselde Dünya Şampiyonu Ecem Cansu Coşkun, almış oldukları dereceler ile takım arkadaşlarının ve ailesinin taktirini topluyor. Kayseri'de okçuluk kursu ve takımıyla ilgili bilgi veren Okçuluk Antrenörü Ramazan Açıkgöz, çocuk yaşta ki bireyler için okçuluk sporunun çok uygun bir hobi olacağını söyledi. Açıkgöz, kursa katılarak bu sporu branş edinen tüm sporcuların dereceleri olduğunu söyleyerek, "Özellikle yeni başlayan çocuklarımızın boş zamanlarını internet başında boşa harcamalarını engellemek için hobi olarak başlattığımız kurslarımız yıl boyu devam etmektedir. Bu kurslara devam eden arkadaşlarımız il birincilikleri ve Türkiye şampiyonalarına katılıyor. Böylece milli takımada yüksek sayıda sporcumuz ulaşıyor. İl spor merkezlerimiz de yetişip dünya şampiyonluğuna ulaşmış sporcularımız var. Bunlardan Furkan Dernekli dünya şampiyonu oldu. Demirel Elmaağaçlı gençlerde Dünya 2.si oldu. Ecem Cansu Çoşkun Türkiye okçuluğunun almış olduğu en büyük derece olan bireyselde Dünya Birinciliğine ulaştı. Bunların hepsi bizim İl Müdürlüğümüze bağlı yaz spor okullarında yetişen sporcularımızdır" dedi. Kursa katılan tüm öğrencilerin bu spora hobi olarak başladığını söyleyen Açıkgöz," Öğrencilerimizin ilk amaçları boş zamanlarını değerlendirmekti. Bu iş zamanla ciddileşince İl müdürlüğümüz ve sağlık müdürlüğü desteklerini çocuklarımızdan esirgemiyor. İmkanları olumlu hazırlayınca verimli bir çalışma meydana geliyor bunun sonucunda başarı kaçınılmaz oluyor. Kurslarımız ücretsizdir ve yıl boyu devam ediyor. Yıllarca kurslarımıza devam etme şansları vardır. Tüm ekipmanları İl müdürlüğümüz sağlamış durumdadır. Şu an 4 ayrı grubumuz bulunmakta.2 antrenör çalışmaktayız. Gökçen Tekeli antrenörümüz ile birlikte koordineli bir çalışma yürütmekteyiz. Toplam olarak 100'e yakın sporcumuz var. Üniversite öğrencilerinden oluşan, yeni başlayanlar, performans ve Milli sporcular grubu olmak üzere 4 grubumuz mevcuttur" diye konuştu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Kayseri Gençlik Hizmetleri Cansu Coşkun Türkiye Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title