Haberler

Kayseri'nin İhracat Hedefi 10 Milyar Dolar

Kayserili işadamları, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından ‘2023 İhracat Stratejisinde Kayseri Değerlendirmesi’ konulu toplantısında hedeflerinin 10 milyar dolar ihracat olduğunu belirtti.

Kayserili işadamları, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından '2023 İhracat Stratejisinde Kayseri Değerlendirmesi' konulu toplantısında hedeflerinin 10 milyar dolar ihracat olduğunu belirtti.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından '2023 İhracat Stratejisinde Kayseri Değerlendirmesi' konulu toplantı düzenlendi. Organize Sanayi Bölgesi konferans salonunda düzenlenen toplantıya Ekonomi Müsteşarı İbrahim Şenel, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türk Medya Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, AKİB Demir Çelik Başkanı Adnan Ersoy Ulubaş, Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, Kayseri Ticaret Odası Başkanvekili Ferhat Akmermer ve çok sayıda sanayici katıldı.

ULUBAŞ: "İNŞALLAH KAYSERİ'DE 10 MİLYAR DOLAR HEDEFİNİ YAKALAYACAĞIZ"

Toplantıda konuşan AKİB Demir Çelik Başkanı Adnan Ersoy Ulubaş, "2023 yılı 500 milyar dolar ihracat hedefini TİM kurmuştu. Bu devlet hedefi haline geldi. İnşallah bu hedef tutacak. Bu hedefler kolay olmuyor. Kayseri 300 olan ihracatçısını bine yaklaştırdı. İnşallah Kayseri'de 10 milyar dolar hedefini yakalayacağız. Türkiye açısından zor geçecek bir dönemimiz var. Bizim büyük hedeflerimize ulaşmamızda bu Organize Sanayi Bölgesinin canla başla katılmasının çok katkısı olacak" dedi.

HASYÜNCÜ: "ELEMAN ALMAK İÇİN FUARLAR AÇIYORUZ"

Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, "1976 yılında kurulan Organize Sanayi Bölgesi 38. yılını kutladı. Kayseri'nin sanayileşmesi 1950'li yıllarda başlar. Bugün itibariyle bin 100 katılımcımız var. 60 bin üzerinde çalışan var. 1 milyar kilovatın üzerinde enerji üretimi var. Artık Kayseri'de işsizlik yok. Eskiden gençlerimiz iş aramak için kapı kapı dolaşırdı. Artık biz her yıl eleman almak için fuarlar açıyoruz. En büyük ihtiyaçlarımızdan biri eleman ihtiyacı. Bununla ilgili Meslek Lisesi yaptırdık. Yine Türkiye'de ilk defa endüstriyel tasarım merkezi yaparak üniversitemize hediye ettik" diye konuştu.

AKMERMER'DEN 2023 HEDEFLERİ VURGUSU

Kayseri Ticaret Odası Başkan Vekili Ferhat Akmermer ise, "Cumhuriyetimizin 100. kuruluş yıl dönümü olan 2023 hedeflerinden bir tanesi de ihracatımızda ki 500 milyar dolarlık seviyeye ulaşmak. Bu noktada Türkiye İhracatçılar Meclisinin TİM Akademi olarak yaptığı çalışmayı bizde Kayseri Ticaret Odası olarak takdirle izliyoruz. Bu konuda bir çözüm ortağı olarak çalışıyoruz" açıklamasında bulundu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Ekonomi

Organize Sanayi Bölgesi Demir Çelik Türkiye Kayseri Ekonomi Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title