Haberler

Kayseri'nin Hünerli Elleri Yarışacak

Kayseri'de, yöresel yemek yarışması düzenlenecek.

Kayseri'de, yöresel yemek yarışması düzenlenecek.

İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, bir restoranda düzenlediği basın toplantısında, çeyrek altın ödüllü yöresel yemek yarışmasına kadınlardan yoğun ilgi beklediklerini söyledi.

Yarışmayla Kayseri yöresel yemeklerini tanıtma fırsatı bulacaklarını belirten Taymuş, "Kayseri mutfağını yaşatmak ve gelecek kuşaklara aktarmak için yöresel yemek yarışmaları düzenliyoruz. Kayseri Valiliği'nin himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Büyükşehir Belediyesi, Kayseri Ticaret Odası ve Kayseri Profesyonel Aşçılar Derneği'nin işbirliği ile yöresel yemek yarışması düzenliyoruz" diye konuştu.

Yarışmanın 7 Mart'ta saat 11.00'de İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde gerçekleştirileceğini belirten Taymuş, şunları kaydetti:

"Kayserili hanımlardan yarışmaya katılarak maharetlerini göstermelerini istiyoruz. 6 Mart'a kadar İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nde kayıtlar devam edecek. Yarışma 3 kategoride olacak. Ana yemek, börek ve hamur işleri ile tatlılar dalında olacak. Yemekleri jüri üyeleri değerlendirecek. Her kategorinin birincilerine 4 çeyrek altın, ikincilere 2 çeyrek altın ve üçüncülere de 1 çeyrek altın hediye edilecektir."

Kaynak: AA / Yerel

Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title