Haberler

Kayseri'nin En Hızlı Nüfus Artışı Yine Talas'ta

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre tarihi ve modern yaşamın bir arada olduğu cazibe merkezi Talas’ın bu yıl da Kayseri’nin en hızlı nüfus artışının yaşandığı bölge olduğunu söyledi.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre tarihi ve modern yaşamın bir arada olduğu cazibe merkezi Talas'ın bu yıl da Kayseri'nin en hızlı nüfus artışının yaşandığı bölge olduğunu söyledi.

Başkan Palancıoğlu, yıllık nüfus artış oranı yaklaşık 20 bin olan Kayseri'de bu rakamının yarısının Talas'ta gerçekleştiğini belirterek, "Talas son yıllarda hızlı nüfus artışıyla Türkiye'de en yüksek nüfus artışının yaşandığı ilçe konumunu korudu." dedi.

Talas'ın bu özelliğiyle cazibe merkezi olduğuna dikkat çeken Başkan Palancıoğlu, "Talas ilçemiz sadece Kayseri'nin değil Türkiye'nin en hızlı nüfus artışının olduğu ilçelerin başında geliyor. Her yıl ortalama yüzde 7-8 oranında artış söz konusu. Dolayısıyla son 10 yılda 30 bin olan nüfus 130 bini geçmiş durumda. Bugün açıklanan verilere göre Talas yaklaşık 138 bin kişinin yaşadığı bir ilçe oldu. Vatandaşlarımızın bu teveccühüyle beraber hizmetlerimizi de buna göre planlayıp artan ihtiyaçlara cevap vermeye çalışıyoruz. Aslında bütçemiz bu oranda artmıyor, keşke bütçemiz de nüfus artış oranına göre artsa. Ancak biz Talas Belediyesi olarak hizmetlerimizi sürdürebilmek için çeşitli fonlardan destek sağlıyoruz. İnşallah amacımız artan bu nüfusu en iyi şekilde yönetmek." diye konuştu.

Başkan Palancıoğlu, Talas'ın yıllık nüfus artışının yaklaşık 10 bin kişi olduğunun altını çizerek, "Senede 10 bin kişi demek her yıl yeni bir ilçe oluşması anlamına gelir. Yani Talas her yıl bünyesine yeni bir ilçe katıyor demek. Kayseri nüfus artış oranına baktığımızda yıllık yaklaşık yüzde 1,2 civarındayken Talas'ta bu yüzde 7,5 oranında. 2023 yılında Talas'ın 200 binin üzerinde bir nüfusa sahip olmasını öngörüyoruz. Bu nüfus projeksiyonuna göre ilçemizin planlamasını yapıyoruz. Ama şuanda çok şükür yaptığımız çalışmalarla 2023 yılına hazır bir ilçe konumuna geliyoruz." ifadelerini kullandı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Türkiye İstatistik Kurumu Kayseri Talas Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title