Haberler

Kayseri Koray Aydın: Çok Adaylı Kongre Mhp?ye Yarar Sağlar

Koray Aydın : Çok adaylı kongre MHP'ye yarar sağlar

MHP Genel Başkan adayı Koray Aydın, halkın siyasetten bıktığını kerhen AK Parti'ye oy verdiğini öne sürerek, " Türkiye'de, iktidar ve muhalefette tek adamlı bir yapı söz konusu. AB'deki son pazarlıkla nurtopu gibi oğlumuz oldu. 'Merkel Abla' işi çözdü. 5 milyon mülteci daha Türkiye'ye gelecek. Tiraji komik bir durum" dedi. Aydın, çok adaylı kongrenin partiye yarar getireceğini savundu.

Dün gece Mersin'den gelerek salon toplantısında partililere görüşlerini anlatan MHP genel başkan adayı ve eski bakan Koray Aydın, bu sabah kendisini destekleyen partililerle birlikte kahvaltılı basın toplantısı düzenledi. Aydın, Kayseri'nin geziye çıktığı 12'inci il olduğunu hatırlatarak şöyle dedi: "MHP'ye yeni bir dizayn kazandırmak istiyoruz. Tüm dinamikleri harekete geçirmekte kararlıyız. MHP'yi doğru kurgulamak istiyoruz. Zira, Ak Parti'nin en ciddi rakibi biziz. Siyasetten bıkkınlık var. Millet, Ak Parti'ye kerhen oy verdi. Şimdi alarma geçtik. Herkes elini taşın altına koyacak. Dinamik canlı, partinin adındaki gibi hareketli bir yapı içinde olmalıyız. Diğer adaylarla işbirliğimiz hukuki süreci başlatmak içindir. Bizlerin dışında olağanüstü kongreye gidildiği takdirde çok sayıda aday da çıkabileceğini sanıyorum. Çok adaylı kongre partiye zarar değil, yarar sağlar. Parti içi muhalafeti ne yazık ki yanlış anlayanlar var. Tek partili lider yapılanmasını artık sevmiyoruz. Türkiye'de, iktidarda ve muhalefette tek adamlı bir yapı söz konusu. Tek adamlı durumun Türkiye??nin başını nasıl büyük belalara soktuğunu Suriye'de gördük. Bizim ne işimiz vardı Suriye'de.AB'deki son pazarlıkla nurtopu gibi oğlumuz oldu. Merkel Abla işi çözdü. 5 milyon mülteci daha Türkiye'ye gelecek.Bunların Taürkiye'ye entegrasyonu nasıl olacak ? Almanya, batı ve doğu Almanya işini 20 yılda çözdü. Ağlanacak hale düştük. Türkiye göçmen toplama merkezine dönüştü.??diye konuştu.

Koray Aydın, MHP kurulduğu günden beri içinde olduğunu, olaganüstü kongre sonrası yeni bir oluşum veya partinin ortaya çıkmayacağına değinerek, "Tişört değiştirir gibi her gün parti değiştirilmez. Biz MHP'de yeter ki kongre yapılsın diyoruz. MHP'nin olağanüstü kongresi Türkiye'nin kaderini değiştirir" diyerek sözlerini tamamladı.

Çok sayıda sivil polisin güvenlik önlemleri aldığı Aydın'ın kahvaltı ve basın toplantısına MHP eski il başkanlarından Aydın Çetinkaya, Mustafa Canpolat, milletvekili adaylarından Metin Soylu, Ahmet Karahan, öğretim üyeleri Mustafa Öztürk, Abdulkadir Yuvalı, Mustafa Argunşah,eski yöneticiler Rahmi Yağmur,Yavuz Dursun, Kemal Yücel gibi isimler katıldı.

ÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ

--------------------------

Koray Aydın çarşıda yürürken

Koray Aydın esnaf ziyareti

Basın mensuplarına açıklama yaparken

Haber-Kamera; Oktay ENSARİ- Yasin DALKILIÇ/KAYSERİ, (DHA) -

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Koray Aydın AK Parti Türkiye Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title