Haberler

Kayseri Kocasinan Belediyesi Başarılı Öğrencilere İtalya'daki da Vinci Müzesini Gezdirdi

Kayseri Kocasinan Belediyesi’nin başarılı öğrencileri teşvik etmek amacıyla düzenlediği ’Avrupa bilim müzeleri’ gezisinin son durağı İtalya’nın Milano kentindeki Leonardo Da Vinci Bilim ve Teknoloji Ulusal Müzesi oldu.

Kayseri Kocasinan Belediyesi'nin başarılı öğrencileri teşvik etmek amacıyla düzenlediği 'Avrupa bilim müzeleri' gezisinin son durağı İtalya'nın Milano kentindeki Leonardo da Vinci Bilim ve Teknoloji Ulusal Müzesi oldu.

Kocasinan Belediye Başkanı Mustafa Çelik başkanlığındaki 46 kişilik heyet Milano'daki müzede Leonardo da Vinci'nin çeşitli bilimsel çalışmaları, yaptığı makinalar ve çizimlerini inceledi. Öğrencilerin büyük ilgi gösterdiği müze gezisinin ardından açıklamada bulunan Mustafa Çelik "Başarılı öğrencilerimizi ödüllendirmek istedik. Kocasinan bölgesi ve Kayseri'deki başarı seviyesini topyekün yukarı çıkarmak için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Çok farklı teknolojiler ve bilimsel gelişmeleri örneğin madencilik, metalürji sektörü, haberleşme, robot teknolojileri ve plastikten metale malzeme teknolojilerinin gelişimini pek çok evresiyle burada izleme şansımız oldu. Bu geziler sayesinde öğrencilerimizin ufuklarını çok farklı nitelikte geliştirdiklerini gördük ve bundan da çok memnun olduk, öğrencilerimiz de çok memnun olduklarını belirtiyorlar "diye konuştu.

Münih'te Alman Müzesi (Deutches Museum), BMW Müzesi ve Botanic Garden, Stuttgart'da Mercedes ve Porche Müzeleri,Strasbourg'da Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, Avrupa Parlamentosu ve Avrupa Konseyi'nden sonra Milano'da da Vinci Müzesi'ni gezme fırsatı bulan okul birincilerinden Merve Akoğlu "İnsanın kesinlikle hayallerinin peşinde koşması gerektiğini öğrendim. İnsan boş durmuyor, kesinlikle bir çabası var ve bunu bir şey bırakacak gösterebiliyor. Bunu çok güzel öğrenmiş oldum" şeklinde konuşurken Gülhüsna Zeren " Geziden çok memnun kaldık. Kendi ülkemizle buraları kıyasladık. Bu müzede ise iletişim aletleri bölümde ritm tutarak anlaşma benim çok dikkatimi çekti, insanların bu ritimleri ezberleyip daha sonra anlaması çok ilgimi çekti" ifadesinde bulundu.

Öğrenciler müze gezisinin ardından Sforzesco Kalesi'ni ve Milano yakınlarındaki Como Gölü'nü gezdi. - MİLANO

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Kocasinan Belediyesi Leonardo Da Vinci Kayseri İtalya Dünya Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title