Haberler

Kayseri Hayırseverden Yeni Doğum Yapanlara Anne Evi

Kayserili hayırsever Fevzi Mercan tarafından "Anne Evi" olarak yaptırılarak, Erciyes Üniversitesi'ne (ERÜ) bağışlanan 3 katlı binanın tanıtımında konuşan Mercan, çocuk hastanesini ziyarete geldiği sırada, kadınların hastane koridorunda çocuklarını emzirdiğini gördükten sonra yapmaya karar verdiğini söyledi.

Kayserili hayırsever Fevzi Mercan tarafından "Anne Evi" olarak yaptırılarak, Erciyes Üniversitesi'ne (ERÜ) bağışlanan 3 katlı binanın tanıtımında konuşan Mercan, çocuk hastanesini ziyarete geldiği sırada, kadınların hastane koridorunda çocuklarını emzirdiğini gördükten sonra yapmaya karar verdiğini söyledi. ERÜ Çocuk Hastanesi'nin arka tarafında yaptırılan Anne Evi'nin tanıtım programına, Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu, protokol üyeleri ve davetliler katıldı. Program öncesinde bir açıklama yapan Hayırsever iş adamı Mercan, çocuk hastanesini ziyarete geldiğini ve burada yeni doğum yapan kadınların çocuklarını emzirmek için zorluk çektiğini görüp, bir kadının kendisinden böyle bir istekte bulunduktan sonra, Anne Evi'ni yaptırmaya karar verdiğini ifade etti. Özellikle taşradan gelenlerin böyle bir binaya ihtiyaç duyduğunu belirten Mercan, 'Koridorlarda bayanlar oturup, çocuklarını emziriyorlardı. İki saatte bir emzirir, yine yerlerine otururlardı. Bir bayan dedi ki; 'Amca, bu hastaneyi yaptıran siz misiniz' Bizim halimizi görüyorsun. Burada minderin üstünde çocuklarımızı emziriyoruz. Buraya bir anne evi yaptırsan Olmaz mı?? İnşallah olur dedim ve gelip, rektörümüzle konuştum. Bir yer bulunup yapılabileceğini söyledi. Bir ay içinde yer bulunduğunu söyledi ve ihale yapmamızı istedi. İhalemizi de yaptırdık ve Allah burayı yaptırmayı nasip etti. Sağ olsun Melikgazi Vakfı da, sahip çıktı ve burayı döşedi. Anneler artık daha rahat ediyor. Yukarda yatıyor, taşradan gelenler. Niğde'den, Nevşehir'den, Yozgat'tan gelenler burada kalıyorö diye konuştu.

ERÜ Hastaneleri Başhekimi Kudret Doğru da, doğum yapan annelerin bir şekilde ihtiyaçlarını karşılaması amacıyla, bir bina gereksinimi olduğunu belirterek, 'Bugün burada mutlu bir açılış yapacağız. Yıllardır hastanelerimizin özlemini çektiği, doğum yapan annelerin, bir şekilde bazı ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla, bir bina ihtiyacımız vardı. Bu binanın yapılması için, 2000 yılından beri bazı projeler hazırladık. En sonunda Fevzi Amca, bu binayı yapmayı kabul etti ve bu şekilde 28 yataklı bir anne evi projesi gerçekleştirdik. Yaklaşık 1 aydır hizmete başladı. Bugün de açılışını gerçekleştiriyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorumö dedi.

Rektör Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur ise, Kayseri'nin hayırsever kenti olduğunu dile getirdi. Anne Evi'nin, geleneksel hale gelen bir hayırsever kurumu olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Keleştemur, şöyle konuştu: 'Şunu belirtmek isterim. Buranın açılışını daha önce yapmıştık. Bugünkü ise, Melikgazi sağlık vakfı'nın tanıtım günü. Daha önce açılmış olan bir binanın da tanıtım günüdür. Zaten kapıda da, 'Fevzi Amca hoş geldiniz' diye yazıyor. Üniversitemizin yine çok mesut günlerinden biri. ERÜ bir hayırsever üniversitesidir. Bugün de, o geleneğin bir ürününü görüyorsunuz. İnsanların acılarının dindirilmesi, paylaşılması, sıkıntılarının giderilmesi ve bunların hiçbir karşılık olmadan yapılması, vakıf ve vakıflar aracılığıyla yapılmaktadır.

Konuşmaların ardından, Rektör Prof. Dr. Keleştemur tarafından üniversite adına, hayırsever iş adamı Fevzi Mercan'a plaket verdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fahrettin Keleştemur Melikgazi Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title