Haberler

Kayseri Hayat Kurtaran Oyun

Kayseri'de, düzenlenen kitap fuarında çocuk oyunları satışı yapan Adnan Güneş'in tasarladığı oyunlar verdiği nasihatlerle hayat kurtarıyor.

Kayseri'de, düzenlenen kitap fuarında çocuk oyunları satışı yapan Adnan Güneş'in tasarladığı oyunlar verdiği nasihatlerle hayat kurtarıyor.

Ankara'dan Kayseri'ye kitap fuarı için gelen Adnan Güneş, kendi tasarladığı çocuk oyunlarını ailelerin beğenisine sunuyor. Güneş, hazırladığı oyunlarda çocuklara nasihatlerde bulunduklarını söyledi. Güneş, "Yapmış olduğumuz eğitici oyunlarımızı ailelerimizin beğenisine sunuyoruz. Oyunumuz özellikle okul öncesi çocuklarımızın hayata hazırlanması açısından yapılan bir çalışmadır. Oyunumuzun tamamı uygulamalıdır. Aileler değişik oyunlar ve kurgularla çocuklarını yetiştirebiliyorlar. Bu oyunlarımızın içinde Emniyet Genel Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın çocuklarımıza öğretilmesini mutlaka şart koştuğu sözler bulunmaktadır" ifadelerini kullandı.

Oyunu anlatan Güneş, "Normalde okul öncesi çocuklarımıza bu öğretileri nasihat etmeye kalksak çocuklar küçük oldukları için algılayamayabilirler, fakat oyunlarımızın içine bu nasihatleri güzel bir şekilde anlatarak koyuyoruz. Bu şekilde çocuklarımız eğlenerek nasihatleri öğreniyor. Bu çalışmalarda başarılı olduğumuza inanıyoruz. Bu çalışmalardan örnek vermek gerekirse, "Sesimiz zor durumlarda kullanacağımız bir imdat çığlığıdır. Bunu duyanlar mutlaka yardıma gelir, unutmayalım. Şimdi avazın çıktığı kadar bir imdat çığlığı at ve sonra hep beraber kendimizi alkışlayalım" şeklinde çocuklara uyarılar var. Biz oyunumuzu oynayan çocuklara yabancılardan, aile bireylerinin dışındaki insanlardan uzak durmayı öğretmeyi istiyoruz" şeklinde konuştu. Güneş, hayat kurtaran çocuk oyununu 30 liradan satışa çıkardıklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title