Haberler

Kayseri - Hak-İş Genel Başkanı Arslan: Belediye Başkanları Taşeronlara Baskı Yapıyor

Hak-İş Genel Başkanı Arslan: Belediye başkanları taşeronlara baskı yapıyor HAK- İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Taşeron işçilik sorununun çözümü için her fırsatı kullandık ve ulaşabildiğimiz herkese bu sorunu ilettik. Ancak belediye başkanları taşeronlara baskı yapıyor, 'Sendikaya üye olursan işten atarım' diyorlar" dedi.

Hak-İş Genel Başkanı Arslan: Belediye başkanları taşeronlara baskı yapıyor

HAK- İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, "Taşeron işçilik sorununun çözümü için her fırsatı kullandık ve ulaşabildiğimiz herkese bu sorunu ilettik. Ancak belediye başkanları taşeronlara baskı yapıyor, 'Sendikaya üye olursan işten atarım' diyorlar" dedi.

Mahmut Arslan, Hak-İş'e bağlı Hizmet-İş Sendikası Kayseri Şubesi'nin 7. olağan genel kuruluna katıldı. Mahmut Arslan, burada yaptığı konuşmada, Kayseri'de Hizmet-İş Sendikası'nın 25 yıldır faaliyette bulunduğunu, artık faaliyet alanının Kayseri'nin dışına çıktığını Kırşehir ve Nevşehir'i de içine aldığını bildirdi. Arslan, "Kayseri Şubesi, Hizmet-İş'in en büyük şubesi konumunda. Şubemizin çalışmaları bundan sonra da artarak devam edecektir" diye konuştu.

Ankara Bilkent Otel'de yaptıkları bir toplantıyla taşeron işçilerin sendikalaşması ve taşeron işçi sorununun çözümü için kampanya başlattıklarını anımsatan Mahmut Arslan, "Bütün Türkiye'den sendikamızın üyesi olsun olmasın, pek çok arkadaşımız toplantıya katılmış ve orada bir meydan okuma olmuştu. Biz buradayız demiştik. Bu kampanya büyüdü ve daha sonra Kayseri'de taşeron işçilerin katıldığı bir toplantı yapmıştık. O toplantıda taşeron arkadaşlarımız, sendika üyesi olabilmeleri için bizim nasıl bir yol haritası çizeceğimizi sormuşlardı. Biz sorunların üstesinden birlikte geleceğimizi söylemiştik. O toplantının üzerinden yaklaşık 1 yılı geçti ve üye sayımız 2 katına çıktı. Taşeron işçi arkadaşlarımız, yoğun olarak Hak-İş'i tercih etti ve üye oldular" dedi.

BELEDİYELERDEN TAŞERONA BASKI VAR

Taşeron işçilerle ilgili çalışmaların, 2014 yılında taşeron işçilerle ilgili bir yasa çıkmasına neden olduğunu bildiren Arslan, şunları söyledi:

"Taşeron işçilik sorununun çözümü için her fırsatı kullandık ve ulaşabildiğimiz herkese bu sorunu ilettik. Kayseri Büyükşehir eski Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki'ye çok teşekkür ediyorum. Kayseri'de taşeron işçilerin sendika üyesi olabilmesi onun sayesinde gerçekleşmiştir. Belediye başkanları taşeronlara baskı yapıyor, 'Sendikaya üye olursan işten atarım' diyorlar. Bu nedenle Özhaseki'nin bize verdiği destek, çok önemlidir. Kayseri bir örnek olmuştur ve diğer belediyelerde de taşeron işçiler sendikalara üye oluyorlar. Bir kere ok yaydan çıktı, bir daha geriye dönüş olamaz. Birlikteliğimizi şartlar ne olursa olsun, bozmayalım."

Arslan, Türkiye'de 1 milyon 200 bin kamuda çalışan taşeron işçi olduğunu vurgulayarak, "Bizim şu ana kadar üye yaptığımız taşeron işçi sayısı 100 bin, diğer sendikaların üyeleri de bizim kadar. Daha pek çok sendikasız taşeron arkadaşımız var. Onların da bizden beklentileri ve alacakları var. Onlara ulaşmalıyız, onların dertlerini paylaşmalıyız. Onlara borcumuzu ödememiz gerekiyor. Yeryüzü ve bölgemizin mazlumlarının da bizden beklentileri var. Hak-İş büyük bir davanın yolcusu olarak kuruldu ve bütün mazlumlara yetişmeyi misyon edindi. Biz farklı bir sendikal yapıyı temsil ediyoruz. Bizim geleceğe olduğu kadar geçmişe karşı da sorumluluğumuz var" dedi.

Taşeron işçilerin yüzde 12'sinin asgari ücretin altında ücret aldığını bildiren Arslan, "Kamudan ihale alan bir şirket, taşeron olarak çalıştırdığı işçi kardeşime asgari ücretin altında ücret veriyor. Asgari ücret üzerinden bordro yapıyorlar, bankaya asgari ücret tutarı yatırılıyor ama ustabaşına söylüyor, bankadan aldığı o maaşın 200 lirasını geri alıyor. Bu vicdansızlar, verdikleri asgari ücretin 200 lirasını da geri alıyor insafsızlar" diye konuştu.

İşçi sağlığı ve iş güvenliği ile ilgili hazırlanan yasa tasarısının, meclis tatile girmeden mecliste görüşülüp yasalaşması için Başbakan Ahmet Davutoğlu'na mektup yazdığını bildiren Arslan, "Günde ortalama 4 kardeşimizi iş kazasında kaybediyoruz. Bunları önlememiz lazım. Başbakanımız da yasanın görüşülüp yasalaşması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Bu kader ya da kaza değil, bile bile ölümdür. Yani cinayet. Bütün bunları çok iyi düşünmemiz lazım. Her işin tehlikesi var. Herkes işinde gereken titizliği göstermesi lazım" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mahmut Arslan Türkiye Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

23 Ekim hangi burç? Ekim'in 23'ü hangi burçtur? 23 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 23 Ekim hangi burca ait? 22 Ekim hangi burç? Ekim'in 22'si hangi burçtur? 22 Ekim burç özellikleri, sembolü ve gezegeni nedir? 22 Ekim hangi burca ait? MHK nedir, açılımı nedir? MHK üyeleri kimlerdir? MHK başkanı kimdir? Beşiktaş Ankaragücü maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) BJK Ankaragücü maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Survivor Birleşme partisi ne zaman 2024? Yalı Çapkını dizisi nerede çekiliyor, hangi yalıda, nasıl gidilir? Hucurat Suresi kaç sayfa? Kur'an-ı Kerim'de Hucurat Suresi kaçıncı cüz, hangi sayfada, sayfa kaçta? Hucurat Suresi kaç ayettir, ayet sayısı kaç? Dünyanın en güzel kadını kim seçildi 2021? Dünyanın en güzel 100 kadını listesi ve isimleri! Türkiye'nin ve dünyanın en güzel kadını kim? Ünlü Harfler (Sesli Harfler) hangileridir? Sessiz harfler neler? İnce ve Kalın ünlü harfler nelerdir? Ünlü (Sesli) Harfler ve Ünsüz (Sessiz) Harfler! İstanbul ilçeleri! İstanbul'un tüm ilçeleri nelerdir? İstanbul'un kaç ilçesi var? İstanbul Avrupa Yakası ve Anadolu Yakası ilçeleri hangileri? Dünya karizma günü nedir? Dünya Karizma Günü ne zaman? Karizma nedir? Karizmatik ne demektir? Okulu kim buldu? Okulu kim çıkardı? Okulu kim icat etti? Okula gitmek kimin fikriydi? Küçük Prens sözleri: En güzel Küçük Prens sözleri nelerdir? Küçük Prens kitabından alıntı sözler, Küçük Prens gün batımı sözleri! Beşiktaş Ankaragücü maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! BJK Ankaragücü maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Bein Sports CANLI izle! (HD) Bein Sports kesintisiz donmadan canlı yayın izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title