Haberler

Kayseri Eksi 21 Derece ile Dondu

Güncelleme:

Kayseri ve çevresinde dün gece en düşük hava sıcaklığı eksi 21 derece olarak kaydedildi.

–türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışlı ve soğuk hava, hayatı olumsuz etkiledi. Kayseri ve çevresinde dün gece en düşük hava sıcaklığı eksi 21 derece olarak kaydedildi. Pınarbaşı ilçesinde tipiye yakalanan 11 elektrik işçisi 3 saatlik çalışma sonrası kurtarıldı.

Meteoroloji'nin tahminlerine göre, bugün ülke genelinde soğuk hava etkisini sürdürürken, İç Anadolu için don ve buzlanma uyarısında bulunuldu. İç Anadolu Bölgesi'nde hava sıcaklığının en düşük olacağı Kayseri'de dün gece hava sıcaklığının 21 derece olarak ölçüldüğünü belirten Meteoroloji uzmanları, bu ilde gün içerisinde en yüksek hava sıcaklığının eksi 9 derece olacağını kaydettiler. Gece saatlerinde eksi 22 dereceyi bulacağı belirtilen hava sıcaklığı, nedeniyle Kayseri'de bu sabah birçok araç çalışmadı. İki gündür ulaşıma kapalı olan Kayseri-Sivas, Kayseri- Malatya ve Kayseri-Kahramanmaraş yollarının bu sabaha karşı ulaşıma açıldığını belirten yetkililer, Kayseri-Kahramanmaraş yolunun Sarız-Afşin arasında ulaşımın kontrollü olarak sağlandığını ifade ederek, bu yolu kullanacak sürücülerin dikkatli olmaları gerektiğini söylediler.

Bu arada, Türkiye'nin önemli kayak merkezlerinden Erciyes'e, kent merkezinden ulaşımda herhangi bir sorun olmadığı,Hacılar-Erciyes yolunu kullanacak sürücülerin bu yolda gelişebilecek buzlanmaya dikkat edilmesi gerekiyor. Erciyes Kayak Merkezi'nde kar kalınlığının yer yer 2 metreye yaklaştığı, pistlerin açık olduğu bildirildi. Gün içerisinde Kayseri'de havanın bulutlu ve zaman zaman da sisli olması bekleniyor.

TİPİYE YAKALANAN İŞÇİLER KURTARILDI

Öte yandan, iki günden beri ulaşıma kapalı olan Kayseri- Malatya karayolu üzerindeki Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesinde, Aşağı Kızılçevlik-Borandere köyleri arasındaki elektrik ve hat arızasını gidermeye giden Kayseri ve Civarı Elektrik A.Ş görevlisi 11 işçi Kayseri-Malatya karayolunun 18'inci kilometresinde araziye çıktı. Tipide birbirini kaybeden işçilerin yardım istemesi üzerine UMKE, AFAD, 112 Acil Servis ve jandarma ekibi, 3 saatlik çalışmanın ardından saat  21.00'de işçilere ulaştı. İşçiler Ethem Gümüş, Sinan Özdemir, Kemal Karabürtü, Ahmet Erdoğan,Orhan Kaplan, Serkan Karakaş, Abdullah Serkan Küçükoğuzsoylu, Mehmet Genç, Sefer Özdemir, Adem Eroğlu ve Cemal Gündoğdu, ambulanslarla kaldırıldıkları Pınarbaşı Devlet Hastanesi'nde tedaviye alındı. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Malatya Türkiye Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title