Haberler

"Kayseri, Eğitimde Türkiye'nin Başkenti Olacak"

2013-2014 eğitim-öğretim yılında İngiltere'de geliştirilen bir projeyi uygulamaya koyarak Türkiye'de bir ilke imza atan Kayseri, eğitimin başkenti olma misyonunu üstlendi.

2013-2014 eğitim-öğretim yılında İngiltere'de geliştirilen bir projeyi uygulamaya koyarak Türkiye'de bir ilke imza atan Kayseri, eğitimin başkenti olma misyonunu üstlendi.

Melikgazi Bülent Altop Ortaokulu'nda yapılan tanıtıma; Kayseri İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bahameddin Karaköse, Melikgazi İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Dikmen, Melikgazi İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Niyazi Kılıç, projede görevli koordinatör Ömer Koçer ve ekibi katıldı.

İngiltere'de geliştirilerek Kayseri'ye getirilen Science Technology Engineering Mathematics (STEM) projesiyle öğrenciler ezberci teorikten kurtulup duyarak, görerek, dokunarak ve hayal ettiğini gerçekleştirerek öğrenecek. Projenin gelişme aşamasında pilot bölge olarak seçilen Kayseri'nin Bülent Altop Ortaokulu, Türkiye'deki eğitim sisteminde bir ilke imza attı. Projede görevli koordinatör Ömer Koçer ve 12 kişilik ekibi 3 aylık bir eğitim sürecinden geçti. İngiltere'den getirilen malzemeleri tanıtan öğretmenler, 4 Ekim'de eğitim için İngiltere'ye gidecek. Proje, Bülent Altop Ortaokulu'nun yanı sıra Mustafa Eminoğlu Anadolu Lisesi, Ali Rıza Özderici Anadolu imam Hatip Lisesi, Hürriyet Endüstri Meslek Lisesi ve Melikgazi Anaokulu'nda da uygulanacak.

"PROJE TÜRKİYE'DE İLK"

STEM Projesi'nin önemine değinen İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz, STEM Projesi'nin olmazsa olmaz bir uygulama olduğunu ve eğitimde ancak bu projeyle ilerleme kaydedilebileceğine vurgu yaptı. STEM Projesi'nin, Türkiye'de ilk defa Kayseri'de hayata geçirildiğini dile getiren Yılmaz, "Eğitimde STEM Projesi olmadan hiçbir dünya ülkesi gelişme kaydedemez. Eğitimle ilgili bir gelişme kaydedilemez. Dünyadaki yeni eğitim trendi diyebiliriz. Bununla alakalı olarak Amerika, İngiltere, Japonya ve Almanya STEM Projesi'ni çok iyi uygulayan ülkeler. Türkiye'de ilk defa, Kayseri'de bu projeyi uygulama aşamasına geldik. İngiltere'nin York şehri sistem olarak başkent olmuş durumda. Bu projeyle alakalı olarak bu noktada da bizde, Kayseri'yi Türkiye'nin başkenti yapma noktasındayız." diye konuştu.

Eğitimde temel yaklaşımın yaparak ve yaşayarak öğrenmek olduğunu belirten Yılmaz, "Bu proje, çocuklarımızın matematik ve fen bilimlerini, mühendislikle birleştirerek yaparak ve yaşayarak öğrenmeleri noktasında geliştirilmiş bir proje. Görmüş olduğunuz alan STEM Projesi'nin sadece yedide birlik kısmına tekabül ediyor. Bu da özellikle mühendislik alanında olması gereken yaklaşımlardır. Bunun 6 tane daha farklı yaklaşımları var ve biz bunları da gün geçtikçe, zaman geçtikçe okullarımızda ciddi anlamda uygulamaya çalışacağız. Hepimiz eğitimciyiz ve istesek de istemesek de kabul etmemiz gereken bir gerçek var. Laboratuvarlarımızı gerektiği gibi kullanmıyoruz. Bu projeyle laboratuvarlarımızı gerektiği gibi kullanmayı ve hatta maksimum verim elde etmeyi hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

STEM Projesi'nin geliştirerek ve ilerleterek öğretmeye çalışmak istediklerini söyleyen Yılmaz, "Bizim binamızı Kayseri Büyükşehir Belediyesi onaracak. Burayı da Kayseri'nin STEM merkezi olarak düşünüyoruz. BU STEM merkezinde, malzemelerin eğitimi, öğretimi, öğretmen arkadaşlarımızın bu malzemelere erişimi ve kullanımıyla ilgili olarak eğitim içi hizmet süreçlerini burada tamamlayacağız. Ayrıca yoğaltım malzemeleri dediğimiz elimizde olması gereken okullarımızda bulunması gereken tedarikle ilgili bütün malzemelerimizin bir deposu ve bu malzemelerin kullanılmasıyla alakalı bir merkez olarak düşünüyoruz. Fen bilgisi, matematik, fizik, kimya biyoloji gibi bu alanda ne kadar öğretmen arkadaşımız varsa, mesleki anlamda gidip sohbet edebildikleri, malzemeleri görebildikleri, tanıyabildikleri, kullanabildikleri ve aynı zamanda kullandıkları malzemeleri getirip öğrencilerimize kullandırabilecekleri bir oluşum düşünüyoruz. Bu noktada son aşamaya geldik. Başkanımızla ve genel sekreterimizle görüştük. İş artık uygulama noktasına geldi. Desteklerinden dolayı Kayseri Büyükşehir Belediyesi'ne de çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Projenin il geneline yayılmasının 3 yıl sürebileceğini belirten sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu sağlam gitmesi gereken ve özümsenerek ilerlemesi gereken bir süreç. Bu yüzden Kayseri geneli için 3 yıllık bir periyodu tahmin ediyoruz. Bunu biz pilot okullarımızda uyguladığımız zaman, yakınındaki öğretmen arkadaşlar mutlaka buraya geleceklerdir. Bu kapsamda onların bir ön görüsü olacak ve onlar da özümseyecekler. Tabii bu sadece bir yazı veya manzumeyle yürütebileceğiniz bir süreç değil. Bütün öğretmen arkadaşlarımızın bu işi özümsemesi ve uygulamasıyla alakalı bir süreç. Bunun da Kayseri il genelinde 3 yıllık zaman alacağını öngörüyoruz. Eğer öğretmenseniz aynı zamanda öğrenensinizdir çünkü gelişen ve değişen, her zaman bilgilerin tazelendiği bir dünyada yaşıyoruz. Biz bundan 10 yıl önce bu malzemeleri ortaya kosaydık, 'Acaba Milli Eğitim oyuncakçı dükkanı mı açtı?' diye eleştiriye maruz kalabilirdik ancak bugün itibarıyla buna baktığımız zaman bu ilmin ve bilimin, günün gereksinimlerinin bir manzumesi olarak karşımıza çıkıyor." - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Melikgazi Türkiye Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Çanakkale Boğazı gemi yangını SON DURUM! Çanakkale Boğazı gemi trafiğine açıldı mı? Brighton Manchester City maçı CANLI izle! 25 Nisan Brighton M.City maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title