Haberler

Kayseri Diş Hekimleri Odası Başkanı Maraş, ?çocuklarda En Çok Diş Hastalıkları Görülmektedir

Kayseri'de Diş Hekimliği Günü dolayısıyla düzenlenen çelenk bırakma töreninde konuşan Kayseri (Kırşehir, Nevşehir, Niğde) Dişhekimleri Odası Başkanı Emrullah Maraş, 'Diş çürüğü ve dişeti hastalıklarının oluşma sebebinin başında, şekerli yiyecekler gelmektedir.

Kayseri'de Diş Hekimliği Günü dolayısıyla düzenlenen çelenk bırakma töreninde konuşan Kayseri ( Kırşehir, Nevşehir, Niğde) Dişhekimleri Odası Başkanı Emrullah Maraş, 'Diş çürüğü ve dişeti hastalıklarının oluşma sebebinin başında, şekerli yiyecekler gelmektedir. Yapılan araştırmalarda, 7-14 yaş grubu çocuklarda yüzde 24,6 ile en çok ağız diş hastalığı görülmektedir. Bunu yüzde 13,8 ile göz hastalıkları takip etmektedirö dedi.

Diş Hekimliği Günü dolayısıyla Cumhuriyet meydanında bir araya gelen hekimler, Atatürk Anıtı'na çelenk bıraktı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından açıklama yapan Kayseri (Kırşehir, Nevşehir, Niğde) Dişhekimleri Odası Başkanı Emrullah Maraş, meslektaşlarının karşılaştıkları sorunlara değinerek, yönetmelikte düzenleme yapılmasını istedi. Son 10 yıllık süreçte, ağız ve diş sağlığında çocuklara verilen koruyucu tedavi hizmetlerinin yüzde 2 seviyelerinde kaldığını ifade eden Maraş, Sağlık Bakanlığı'nca yürütülen performans sisteminin de, kaliteli ağız diş sağlığı hizmetinin önünde engel teşkil ettiğini söyledi. Ağız ve diş sağlığına daha fazla önem verilmesi gerektiğinin altını çizen Maraş, şöyle konuştu: 'Yapılan araştırmalar, 7-14 yaş grubu çocuklarda yüzde 24,6 ile en çok ağız diş hastalığı görülmekte. Bunu yüzde 13,8 ile göz ve yüzde 9,4 ile enfeksiyon hastalıkları takip etmektedir. İleri yaşlarda ise, ağız diş hastalıklarının daha da arttığı görülmektedir. Dünya Sağlık Örgütü ve Dünya Dişhekimleri Birliği (FDI) raporları, bulaşıcı olmayan hastalıklar ile diş çürüğü ve dişeti hastalıkları kanser üst solunum yolu hastalıkları ve kalp damar hastalıklarının ortak risk faktörlerinin başında, şekerli yiyecekler gelmektedir. Bunu tütün, tütün ürünleri, alkollü ve gazlı içecekler takip etmektedir. Her yıl 36 milyon insanın hayatını kaybetmesine neden olan bu hastalıklar ile diş çürüğü ve dişeti hastalıklarının ortak risk faktörlerine sahip olması, daha fazla eğitilmesi gereğini kaçınılmaz kılmaktadır.

Öğretim üyesi açığının kapatılmadan, yeni diş hekimliği fakültelerinin açılmasının da doğru olmadığını dile getiren Maraş, 'Ülkemizde 12 öğrenciye bir öğretim üyesi düşerken, AB ülkelerinde 6 öğrenciye bir öğretim üyesi düşmektedir. Diş Hekimliği fakülteleri akademisyen sorununu çözmeden açılmamalı, fakülteler performans kıskacından kurtarılarak, gerçek görevi olan bilimsel araştırma ve eğitime yönlendirilmelidir. 43 fakültenin öğretim üyesi ve yardımcı personel açığı kapatılmadan yenileri açılmamalıdır' ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Nevşehir Kırşehir Kayseri Niğde Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title