Haberler

Kayseri Denizi 'Yamula'da Gün Batımı

'Kayseri'nin denizi' olarak bilinen 80 kilometre uzunluğunda, 3.5 milyar metreküp su hacmi ile Orta Anadolu'nun Kızılırmak üzerindeki önemli barajlarından Yamula Baraj gölü su sporları ve turizm merkezine dönüşüyor.

' Kayseri'nin denizi' olarak bilinen 80 kilometre uzunluğunda, 3.5 milyar metreküp su hacmi ile Orta Anadolu'nun Kızılırmak üzerindeki önemli barajlarından Yamula Baraj gölü su sporları ve turizm merkezine dönüşüyor. Çok sayıda kişi kent merkezine 35 kilometre uzaklıktaki barajda gün batımını hayranlıkla izliyor.

Merkez Kocasinan İlçesi Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar, yeni sahil yolunun tamamlanması ardından Yamula Baraj gölü kıyısında sayısı giderek artacak Bungalov türü evler yaparak, halka konaklama olanağı sağlayacaklarını, günü birlik tesis sayısının arttırıldığını belirtti. Çolakbayraktar, şöyle dedi:

"Yamula Baraj gölü, Kızılırmak seviyesinden 120 metre yükseklikte, tuttuğu su hacmi ile Orta Anadolu'nun en büyük baraj göllerinden birisidir. Kayseri'nin denizi olarak adlandırılan Yamula'da kıyıda amatör balıkçılar için seyyar platformlar oluşturacağız. Bu yazdan itibaren gölde yamaç paraşütü, yelkenli yarışmaları, engelliler için özel donanımlı yelkenli turları,kürek yarışmaları gibi çeşitli su sporları yapılacak. Tamamlanan 35 kilometrelik sahil yolunda bisiklet yarışmaları düzenleyeceğiz."

Belediye başkanı Ahmet Çolakbayraktar, ramazan ayında vatandaşların gün batımında iftar açmak için baraj gölü sahillerini tercih ettiklerini belirterek, "Kayserilileri her türlü donanımın bulunduğu Marina binamız çevresindeki sosyal donatılarımızdan, piknik alanlarından yararlanmaya çağırıyoruz" diye ekledi.

YAMULA BARAJ GÖLÜ

Yamula Barajı, Kızılırmak Nehri üzerinde Kayseri'nin 25 kilometre kuzeybatısında, Yemliha mahallesi yakınlarında kurulu. Yamula Barajı ve Hidroelektrik Santral Projesi, 'Yap-İşlet-Devret modeli' ile yapılan, enerji ve sulama amaçlı Türkiye'nin önemli projelerinden birisi. 27 Aralık 2003 tarihinde su tutulmaya başladı. Kaya gövde dolgu tipi olan barajın gövde hacmi 1 milyon 582 bin metreküp, akarsu yatağından yüksekliği 120 metre dolayında. Göl alanı ise 85 bin 30 kilometrekare dolayında.. Baraj 6.500 hektarlık bir alana sulama hizmeti verirken, 100 MW güç ile de yıllık 422 GWh'lik enerji üretimi yapıyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kızılırmak Kocasinan Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title