Haberler

Kayseri'deki Terör Saldırısına Tepkiler

MANİSA/AYDIN/ Kayseri'deki terör saldırısı, Manisa, Aydın ve Uşak'ta yürüyüş ve gösteriler ile protesto edildi.

MANİSA/AYDIN/ Kayseri'deki terör saldırısı, Manisa, Aydın ve Uşak'ta yürüyüş ve gösteriler ile protesto edildi.

AK Parti Manisa İl Gençlik Kolları tarafından, "Devletimizin yanındayım, terörün karşısındayım" sloganıyla büyük bayrak yürüyüşü düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen partili ve vatandaşlar, ellerinde Türk bayraklarıyla valilik önünden "Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez", "Vatan sana canım feda" ve "Polise ve askere uzanana eller kırılsın" sloganlarıyla yürüyüşe geçti.

AK Parti Manisa milletvekilleri Recai Berber ve Murat Baybatur'un da katıldığı yürüyüşte yaklaşık 300 metrelik dev Türk Bayrağı açıldı.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda sona eren yürüyüşün ardından sela okundu.

AK Parti Manisa Milletvekili Murat Baybatur, yaptığı konuşmada, terör örgütünün ancak kahpece yöntemlerle Türk askerinin karşısına çıkabileceğini belirterek, "Göğüs göğüse, adam gibi mücadele edecek yürek yok bunlarda. Bunlar Mehmetçiğimizin, polisimizin ve milletimizin karşısında ancak etek giyerek kaçarlar ama böyle kahpece saldırırlar. İstediğiniz kadar saldırın, biz millet olarak Çanakkale, Kurtuluş Savaşı ve 15 Temmuz'da meydanlardaki ruhla Allah'ın izniyle hepsinin üstesinden geleceğiz." dedi.

AK Parti Manisa Milletvekili Recai Berber ise vatan topraklarında yüz yıldır Balkanlar, Ortadoğu ve Kafkasya'dan göçüp gelenlerin toplandığını, Anadolu coğrafyasının son kale olduğunu vurgulayarak, "Son sığınağımız, bu kaleyi dünya gelse asla teslim etmeyeceğiz." ifadesini kullandı.

Konuşmaların ardından şehitler için dua edildi.

Aydın'da sessiz protesto

Aydın'da da bir grup vatandaş, Kayseri'deki terör saldırısını protesto için kent meydanında toplandı.

Atatürk Kent Meydanı'nda bir araya gelen grup, ellerinde Türk bayrakları ve "Ben, sen, o yok. Biz var", "Susmak alçaklıktır" yazılı döviz ve pankartları taşıdı.

Grup adına açıklama yapan Nilgün Böcekli, bu sabah yaşanan terör saldırısı sonrası farklı sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerden arkadaşlarıyla görüştüğünü, saldırıyı protesto için sessiz eylem yapmaya karar verdiklerini belirtti.

Terör saldırılarına karşı milletçe birlik ve beraberlik içerisinde olunduğunu göstermek istediklerini kaydeden Böcekli, hislerini ellerindeki pankartlarla gösterdiklerini, çevredeki birçok vatandaşın da kendilerine destek olduğunu söyledi.

Sessiz protestoya katılan AK Parti Aydın İl Başkanı Ömer Özmen de terör saldırılarının millete diz çöktüremeyeceğini kaydetti.

Özmen, "İnşallah milletimiz bunun da üstesinden gelecektir. Her karanlığın sonunda bir aydınlık vardır. Türkiye'yi teslim etmeyeceğiz, diz çökmeyeceğiz." dedi.

Açıklamanın ardından İstanbul ile Kayseri'deki terör saldırılarında şehit olanlar ve Halep'te hayatını kaybeden siviller için dua edildi.

Eyleme İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Aydın Şubesi ile Hayrat Vakfı Aydın Temsilciliğinin üyeleri de katıldı.

Uşak

Uşak'ta da valilik ve belediyenin düzenlediği yürüyüşte bir araya gelen çok sayıda vatandaş terörü protesto etti.

Valisi Ahmet Okur ve Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın da katıldığı protesto gösterisinde, Uşak Belediyesi önünden sloganlarla 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na yürüyüş gerçekleştirildi.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından şehit asker ve polisler için dua edildi.

Uşak Valisi Ahmet Okur yaptığı konuşmada, İstanbul ve Kayseri'deki terör saldırılarında hayatını kaybedenler başta olmak üzere tüm şehitleri rahmetle andıklarını belirtti.

Dünyanın her yerinde Müslümanların saldırı altında olduğunu anımsatan Okur, "Biz bir mücadele içerisindeyiz. Dün İstanbul, bugün Kayseri, bütün İslam coğrafyası saldırı altında. Birliğimizi ve beraberliğimizi güçlü tutarsak emellerine ulaşamayacaklar." dedi.

Belediye Başkanı Cahan ise Türkiye üzerinde hain ve sinsi emelleri olanların faaliyetlerini, alçakça, korkakça ve kalleşçe sürdürdüklerini söyledi.

Başkan Cahan, yürekleri yakan alçak saldırının karşısında 15 Temmuz gecesi olduğu gibi tek yürek olarak bir araya geldiklerini belirterek, "Son oynanan oyun Türkiye'de kardeş kavgası çıkarmak. Onlara fırsat vermedik ve vermeyeceğiz. Bu hainlerin Türkiye üzerindeki hain planları bitmiyor ama biz bir ölür bin diriliriz. Onların hain planlarına hain olacağız. Bugün Halep, Myanmar, Doğu Türkistan, Türkmendağı, Arakan ve Suriye'de yaşanan katliam ve zulümleri gözardı etmeyelim. Biz dimdik ayakta duracağız ve onların bu hain planlarına engel olacağız." diye konuştu.

Kaynak: AA / Güncel

Kayseri Aydın Uşak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
title