Haberler

Kayseri'de Yaban Hayvanlarına Yem Desteği

Güncelleme:

Kayseri'de, olumsuz hava koşulları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya 7 ton yem bırakıldı.

Kayseri'de, olumsuz hava koşulları nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan yaban hayvanları için doğaya 7 ton yem bırakıldı.

Doğa Koruma ve Milli Parklar Kayseri Şube Müdürlüğü ekipleri, Erciyes Dağı etekleri ile Pınarbaşı, Develi ve Yahyalı ilçelerinde doğaya, buğday, havuç, marul ve sakatat bıraktı.

Şube Müdür vekili Yalçın Durmuş, ağır geçen kış şartları nedeniyle yaban hayvanlarının hayatta kalma mücadelesi verdiğini söyledi.

Yaban hayatına destek olmak için farklı bölgelerde 7 ton yemleme çalışması yaptıklarını ifade eden Durmuş, "Bu faaliyetlerle yem bulmakta güçlük çeken yaban hayvanlarının yiyecek ihtiyaçları karşılandığı gibi yaban hayvanlarının yerleşim yerlerinden uzak durması da sağlanıyor" diye konuştu.

Durmuş ayrıca doğaya yem bırakmak isteyen vatandaşların ya da kurumların kendilerine başvurmaları halinde yardımcı olacaklarını kaydetti. - Kayseri

Kaynak: AA / Yerel

Erciyes Kayseri Develi Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title