Haberler

Kayseri'de Ücretsiz Ben Taraması

Kayseri'de Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Gevher Nesibe Hastanesi'nde, Euro Bölgesi ülkelerle Türkiye'de deri kanserinin erken teşhisi ve toplumda farkındalık yaratmaya yönelik kampanya çerçevesinde her yıl düzenlenen etkinlik kapsamında, 'ücretsit ben taraması' yapıldı.

Kayseri'de Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Gevher Nesibe Hastanesi'nde, Euro Bölgesi ülkelerle Türkiye'de deri kanserinin erken teşhisi ve toplumda farkındalık yaratmaya yönelik kampanya çerçevesinde her yıl düzenlenen etkinlik kapsamında, 'ücretsit ben taraması' yapıldı.

Deri ve Zührevi Hastalıkları Polikliniği'nde 10.00- 12.00 saatleri arasında gerçekleştirilen tarama etkinliğiyle ilgili bilgiler veren ERÜ Tıp Fakültesi Deri ve Zührevi Hastalıklar Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Murat Borlu, deri kanserinin erken teşhis edildiğinde tedavi edilebilir olduğunu, bu yüzden vücutlarında ben bulunan vatandaşların konuyu ihmale almayarak, mutlaka muayene ettirmelerini istedi. Prof. Dr. Borlu, "Bu etkinlik deri kanserlerinin teşhisini kolaylaştırmak, bu konuda farkındalık yaratmak için düzenlenen bir etkinliktir. Tüm Avrupa ile birlikte Türkiye'de de çeşitli şehirlerde ben tarama günü gerçekleştiriliyor. Deri kanseri ile ilgili farkındalık yaratmak için broşür dağıtılıyor. Afiş, anket ve televizyon programları ve ücretsiz ben muayenesi ile farkındalık yaratıyoruz" dedi.

Deri kanserinde en önemli faktörün güneş ışığı olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Borlu, "Yani yıllar içinde alınan güneş ışığı dozu çok önemlidir. Deri kanserine yakalanmada kişinin cilt tipi de önemli. Koyu tenli insanlar bu konuda avantajlı. Koyu tenliler güneş yanığına ve güneşin toplam ışınlarına karşı daha dayanıklıdırlar. Açık tenli insanlar, renkli gözlü insanlarda bu dayanıklılık az olduğu için deri kanseri gelişme riski bir miktar daha fazladır. Çok fazla beni olanlarda, ailede kanser hikayesi olanlarda, özellikle deri kanseri hikayesi olanlarda, bu risk biraz fazladır" diye konuştu.

Deri kanserinin erken teşhis edildiğinde tedavi edilebilir olduğunu kaydeden Prof. Dr. Borlu, "Bu yüzden çok renkli, çok koyu, yuvarlaklıktan ziyade asimetrik bir yapısı olan, renk değiştiren, şekil değiştiren, kaşınma, ağrı yapan, normalden farklı bir hissiyat veren benlere sahip olan kişilerin, mutlaka bir sağlık kuruluşuna giderek ben muayenelerini yaptırmaları gerekir" diye konuştu.

Prof. Dr. Murat Borlu, özellikle yaz aylarında güneş ışınlarının dik geldiği 11 ile 15 saatleri arasında güneş ışınlarından mümkün olduğunca korunmanın gerektiğinin de altını çizerek, şemsiye, şapka, bunun yanında güneş kremi kullanmanın da faydalı olacağını bildirdi. Prof. Dr. Borlu koordinatörlüğünde gerçekleştirilen tarama etkinliğinde doktorlar, risk görülmeyen hastalara çeşitli tavsiyelerde bulunurken, riskli gördükleri hastalara ise ileri tetkik için randevu verdi. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu? Tövbe duası: Tövbe istiğfar duası okunuşu ve yazılışı nedir? Arapça Tövbe duası ve Türkçe meali! Tövbe nasıl edilir? Nasuh Tövbe duası nasıl okunur? Baby Shower nedir, ne demek? Baby Shower patisi nedir? Baby Shower pastaları! Baby Shower partisine katılmak caiz mi? Diyanet'in açıklaması ne?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title