Haberler

Kayseri'de Sp'lilerden İsrail'e 'Ezan Yasağı' Protestosu

KAYSERİ'de Cumhuriyet Meydanı'nda biraya gelen Saadet Partisi (SP) üyeleri, ezanın belli saatlerde hoparlörle okunmasına yasak getiren İsrail'i protesto etti.

KAYSERİ'de Cumhuriyet Meydanı'nda biraya gelen Saadet Partisi (SP) üyeleri, ezanın belli saatlerde hoparlörle okunmasına yasak getiren İsrail'i protesto etti.

Cuma namazı sonrası Cumhuriyet Meydanı'ndaki Bürüngüz Camii önünde toplanan SP'liler, 'Herkes susarken ezan yasağını bari sen konuş Müslüman', 'Aksa'da ezanlar, dünyada Müslümanlar sustu', 'Müslüman uyuma mescidine sahip çık', 'Bekle bizi Aksa Allahu Ekberlerle geleceğiz', 'İlk Mescidi Aksa ezansız Müslümanlar çaresiz bırakıldı', 'Ezanı susturana susana hayır' yazılı dövizleri ile Filistin bayrakları taşıdı.

SP İl Başkanı Mahmut Arıkan, yaptığı açıklamada İsrail'deki ezan yasağına sessiz kalınmasına tepki gösterdi. Arıkan, "Hicretin 15'inci yılı olan 636 senesinde Hz. Ömer tarafından fethedilen Kudüs'te yaklaşık 1400 yıl sonra ezan yasaklanıyor. Ezanlar maalesef katil siyonist rejim tarafından 'gürültü' olarak değerlendirilip susturuluyor. Bu acı olay basit ve göz ardı edilecek bir olay değildir. Ezanın susturulmak istendiği belde Kudüs'tür. O Kudüs ki Peygamber Efendimizin Miraca çıkarken uğradığı duraktır. Tarih boyunca defalarca işgale maruz kalsa da en huzurlu günlerini Müslümanların idaresince geçiren bu mübarek beldede ezan sesini gürültü sayan ve yasaklamak için kanun çıkaran işgalci siyonist İsrail yönetimini şiddetle kınıyoruz. Aldıkları bu kararın dünyada pranga, ahrette ise cehennemde ebedi kalmalarına vesile olmasını Cebab-ı Alllah'tan niyaz ediyoruz" dedi.

Yapılan basın açıklamasının ardından kalabalık alandan ayrıldı. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kayseri İsrail Kudüs Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title