Haberler

Kayseri'de Pankart Gerginliği

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) seçim pankartlarının itfaiye araçlarıyla toplanmasını fark eden partililer tepki gösterdi.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) seçim pankartlarının itfaiye araçlarıyla toplanmasını fark eden partililer tepki gösterdi.

Dün akşam saatlerinde itfaiye araçları tarafından Mustafa Şimşek Bulvarı üzerinde MHP'nin seçim pankartlarının toplandığını fark eden partililer duruma tepki gösterdi. İtfaiye ekiplerine tepki gösteren partililer durumu MHP İl Başkanı Baki Ersoy ve MHP Kayseri Milletvekili Hasan Ali Kilci'ye bildirdi. Toplanan bayrakların olduğu yere gelen İl Başkanı Ersoy ile Milletvekili Kilci bir süre polis ve itfaiye ekipleri ile görüştü. Çok sayıda polis güvenlik önlemi alırken, polis herhangi bir olay çıkmaması için yoğun çaba harcadı. MHP Kayseri Milletvekili Hasan Ali Kilci ile İl Başkanı Baki Ersoy'un görüşmelerinin ardından toplanan pankartların tekrar asılmasının kararlaştırılması üzerine grup dağıldı. Olayın ardından açıklama yapan İl Başkanı Baki Ersoy, "kendi imkanlarımızla astığımız pankartlar devletin imkanlarıyla kaldırılıyor " diyerek şöyle konuştu: "Bugün burada bir kez daha görüyoruz ki AK Parti hukuk diye, adalet diye bir şey tanımıyor. Bizim devletin imkanlarıyla değil kendi emeklerimizle sabahlara kadar asmış olduğumuz kırlangıç dediğimiz pankartlarımızı itfaiye ile tek tek yırtarak, sökerek itfaiye aracına koyduklarını gördük. Geldik tepkimizi ortaya koyduk. Daire başkanları ile görüşüyoruz, diyor ki 'Arkadaşlar yanlış anlamış.' Ona talimat veren kişi benim haberim yok diyor. Bugün burada bir kez daha söylüyorum, Bizim helal paralarımızla kampanya dönemimizde yapmış olduğumuz bu kırlangıçlarımıza, pankartlarımıza bir daha elinizi uzatırsanız o ellerinizi kırarız. Biz Türk milliyetçileri olarak ne yaptığımızı çok iyi biliyoruz. Bizler hukukun üstünlüğüne inanan insanlarız. Hiç kimse bizim sabrımızı sınamasın, şunu net bilsinler ki ülkücü hareket Kayseri'de her zaman doğru bildiğini her platformda söyleyecektir. Burada polis memuru arkadaşlar var, onların amirleri var saygı duyuyoruz. İtfaiye memurları da burada. İtfaiye memurlarının kılına zarar verdirmedik, verdirmeyiz. Mustafa Kızılkan'a buradan sesleniyorum. Adam gibi işini yap. Senin işin itfaiye olarak Milliyetçi Hareket Partisi'nin pankartlarını toplatmak değil. Adam gibi işini yapmazsan sana ülkücüler adam gibi işini yaptırmayı öğretir. Buradaki tüm memurlara saygılıyız. Bu itfaiyeci arkadaşlar bizim sökülen pankartlarımızı tekrar asacaklar. Bugün 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı. Bugün biz bunları yaşamak istemezdik. Kul hakkına giriyorlar. Sessizce buradan dağılacağız, itfaiyeci arkadaşlar da tekrar pankartlarımızı asacaklar. Allah izin verirse 1 Kasım'da da bu saltanatı Kayseri'de yıkacağız" dedi. Açıklamanın ardından grup olaysız şekilde dağıldı.

Konuyla ilgili olarak açıklamada bulunan AK Parti Kayseri İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ise AK parti olarak 800'u geçkin pankartlarının indirildiğini söyledi. Özden konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında CHP Kayseri İl Örgütü'nün Kayseri İl Seçim Kurulu Başkanlığı'na verdiği şikayet dilekçesi sonrasında ilçe seçim kurullarının aldığı karar ile birlikte pankartların parti gözetmeksizin indirildiğinin altını çizerek, "Kocasinan ve Melikgazi İlçe Seçim Kurulları'nın kararında tespiti yapılan yerler dışında kalan tüm yerlerde pankartlar indirilmektedir. Partimizin de 800'ü geçkin pankart ve flaması indirilmiştir. Yasaların uygun gördüğü yerlerde tüm siyesi partilerin pankart ve flamalar bulunmaktadır" dedi. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Milliyetçi Hareket Partisi Baki Ersoy Ak Parti Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title