Haberler

Kayseri'de Kar Yağışı Ulaşımı Etkiledi (2)

Ekipler ARALIKSIZ ÇALIŞIYOR

Kayseri Büyükşehir Belediyesi karla mücadele ekipleri, kar yağışı ile birlikte başlattıkları kar temizleme ve tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yoğun yağan karın, trafik akışını engellememesi için büyük çaba harcayan 120 kişilik karla mücadele ekibi, ana arterleri, altgeçitleri ve kavşakları kardan temizleyerek tuzlama çalışması yapıyor. Ayrıca yaya kaldırımları da kardan temizleniyor. Buzlanmaya karşı tuzlama çalışmaları da yürüten karla mücadele ekipleri şimdiye kadar toplam 3 bin 500 ton tuz kullandı.

Öte yandan, Büyükşehir Belediyesi'ne dahil olan tüm ilçelerde ve bunlara bağlı mahallelelerde de karla mücadele ve tuzlama çalışmaları aralıksız devam ediyor. Pınarbaşı, Sarız, Yahyalı, Develi, Tomarza, Sarıoğlan ve Kayseri Merkez olmak üzere 7 ayrı bölgede oluşturulan karla mücalede ekipleri, toplam 40 araç ve 70 personelle ilçelerdeki mahallelerde yol temizleme ve tuzlama çalışmaları yapıyor. Kar yağışı nedeniyle kapanan Sarız'da 16, Sarıoğlan'da 7, Özvatan'da 5, Tomarza'da 34, Talas'ta 4, Bünyan'da 22, Akkışla'da 5, Felahiye'de 6 ve Develi'de 13 olmak üzere toplam 112 mahalleyi birbirine bağlayan 900 kilometre yol ulaşıma açıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Tomarza Develi Sarız Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title