Haberler

Kayseri'de İlk Ders Zili 17 Bin Öğrenci İçin Çaldı

2016-2017 eğitim öğretim yılı açılış töreni İldem Mahallesindeki Hoca Ahmet Yesevi İlkokulunda yapıldı.

Törene Vali Süleyman Kamçı, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandıroğlu, Memur-Sen İl Temsilcisi Aydın Kalkan, öğrenci, öğretmen ve veliler katıldı. İstiklal Marşının okunması ve saygı duruşunun ardından açılış konuşmasını Vali Süleyman Kamçı yaptı.

"Milli eğitime ayrılan pay milli savunmaya ayrılandan daha fazla"

Ülkede milli eğitime ayrılan payın milli savunmaya ayrılan payı geçtiğini belirten Vali Kamçı, söz konusu durumu medeniyetin göstergesi olarak değerlendirdi. Okulların yalnızca bilgi yükleme yeri olmadığını vurgulayan Vali Kamçı, "Çocuklarımızın her yönüyle kendilerini geliştirecekleri, insani değerleri öğrenecekleri, düşünme anlama ve yönetme becerilerini geliştirerek vatandaşlar olarak yetiştirilecekleri bir eğitim anlayışını benimsemeliyiz. Öğretmenlik dünya üzerinde geçmişten bugüne var olan meslekler içerisinde en kutsalı ve insanlık için büyük önem taşıyan bir meslektir. Ancak eğitim sadece bir kişinin ya da bir kurumun başına yalnız yürütebileceği bir iş değildir. Bu bakımdan öğrenci, öğretmen, veli birlik ve beraberlik ruhu içerisinde çalışmalarını sürdürerek tüm zorlukları aşmalıdır ve aşacağına da inanıyorum." diye konuştu.

289 bin öğrenci, 17 bin öğretmen, bin 24 okul…

Vali Kamçının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandır, Kayseri'deki eğitim- öğretime dair istatistiki bilgiler verdi. 2016-2017 eğitim öğretim yılında 289 bin öğrenciye, 17 bin öğretmen tarafından, bin 24 okulda eğitim verileceğini kaydeden İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandır, geçen yıl olduğu gibi başarılı bir eğitim yılı geçirilmesi temennisinde bulundu. 3 yıldan bu yana kentte, 2 bin 226 dersliğin eğitim - öğretim hayatına kazandırıldığını ifade eden İl Milli Eğitim Müdürü Bilal Yılmaz Çandır, eğitime katkı sunan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ve Büyükşehir Belediyesi'ne teşekkürlerini iletti.

"Çocuk yetiştirmede vatan sevgisi çok önemli"

Ardından kürsüye, 15 Temmuz'da şehit olan Bünyanlı Komiser Yardımcısı Cennet Yiğit'in babası Kemal Yiğit çıktı. Cennet'in şehit olmasından dolayı gururlu ve mutlu olduğunu dile getiren Şehit Babası Kemal Yiğit, yeni neslin vatan sevgisi ile yetişmesinin önemine değindi. Bu hususta özellikle velilere önemli görevler düştüğünün altını çizen Kemal Yiğit, "Hepimiz şunu iyi bilmeliyiz ki bu vatan hepimizin vatanımızı seviyorsak milletimizi seviyorsak işimizi iyi yapacağız. Öğrenciysek öğrenciliğimizi öğretmen isek öğretmenliğimizi memur isek memurluğumuzu esnaf isek esnaflığımızı çiftçi isek çiftçiliğimizi iyi yapacağız vatanımıza, devletimize her şart ve durumda sahip çıkacağız. Ben de bir baba olarak Cennet'imi bu değerlere sahip imanlı, vatan sevgisi olan bir evlat olarak yetiştirmek için gayret ettim. Allaha binlerce şükür ki beni mahcup etmedi." dedi.

"Kızım şehit olacağını biliyordu"

Kızı Cennet Yiğit'in şehit olacağını bildiğini söyleyen Baba Kemal Yiğit, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Özel harekat daire başkanlığına müracaat ettiğinde yalvardım, istemedim. Özel harekata girmesini istemedim. Fakat ikan edemedim bana, 'Baba benim şehit olmamı istemiyor musun?" dedi ve bir kelime konuşamadım kendisiyle. Ramazan bayramının 5. günüydü aile fotoğrafı çektirmek için kamuflajlarını giydi ve kapının önüne çıktı. Sonra anneannesine 'Anneanneciğim, pamuk anneanneciğim gel seninle fotoğraf çekinelim. Anneanneciğim, ben şehit olacağım senin yedi sülaleni kurtaracağım.' dedi. Şehit olacağına inanmıştı."

Öğrencilere 15 Temmuz konulu kitaplar dağıtıldı

Konuşmaların ardından, dördüncü sınıf öğrencileri, okula yeni başlayan öğrencilere çiçek takdimi yaptı. Vali Kamçı, Melikgazi Belediye Başkanı Büyükkılıç'a, eğitime sundukları katkılardan dolayı plaket takdiminde bulundu. Katılımcılar tarafından sembolik ilk ders zilinin çalınmasından sonra, derslikler gezildi ve öğrencilere 15 Temmuz'u anlatan broşürlerle kitaplar dağıtıldı. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Süleyman Kamçı Bilal Yılmaz Kemal Yiğit Kayseri Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi?
title