Haberler

Kayseri'de Deniz Gezmiş ve Arkadaşları Anıldı

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan idamlarının 43'üncü yıldönümünde Kayseri'de Emek Gençliği tarafından anıldı.

Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan idamlarının 43'üncü yıldönümünde Kayseri'de Emek Gençliği tarafından anıldı.

Kayseri'de Emek Partisi il örgütü, 68 kuşağının gençlik liderlerinden olan, yargılandıkları sıkıyönetim mahkemesince aldıkları idam cezası nedeniyle 6 Mayıs 1972 tarihinde Ankara Merkez Kapalı Cezaevi'nde infaz edilen Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan ve Yusuf Aslan için yürüdü. Sivas Caddesi'nde toplanan kalabalık daha sonra Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüyüşe geçti. 'Devrim şehitleri ölümsüzdür', 'Yaşasın devrim ve sosyalizm', 'Yusuf, Hüseyin, Deniz sürüyor, sürecek mücadelemiz', 'Faşizme ölüm, halka hürriyet' sloganı atan kalabalık, 'NATO üstleri kapatılsın', 'Yaşasın tam bağımsız Türkiye', 'Denizler geleneğimiz işçi sınıfı geleceğimizdir, emperyalizme ve savaşlara karşı bağımsızlık ve barış için birleşelim' döviz ve pankartlar dikkat çekti. Emek Partisi İl Örgütü adına konuşan Ahmet Akarsu, "1972'nin 6 Mayıs'ında 3 devrimci genç; Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan idam edildi. Halklarının kardeşliği için tam bağımsız ve demokratik bir Türkiye için insanın insanı sömürmediği bir dünya için mücadele etmişlerdi. Onları astıklarında mücadelenin biteceğine inananlar, onlardan aldığı mirası 43 yıldır her 6 Mayıs'ta meydanları dolduran binlerce Deniz, Yusuf ve Hüseyin'le karşılaştılar. 43 yıldır pek çok hükümet iktidara geldi, geçti. Ancak Denizlerin uğruna mücadele ettiği şeyler değişmedi. O günden bugüne ülkemizdeki NATO üsleri, füze kalkanları hala olduğu yerde duruyor. Emperyalizmin işbirlikçiliği AKP ile en ileriden sürüyor. Halklar, emperyalist barbarlığın gölgesinde katlediliyor. En büyük desteği Türkiye'den aldığı ayan beyan ortada olan IŞİD, El Nusra gibi çeteler Ortadoğu halklarına kan kusturuyor" dedi.

"43 yıl geçti katledilmelerinin üstünden ama kapitalist sömürü düzeni değişmedi. Her gün yeni bir işçi cinayeti yaşandığı; taşeron sisteminin, esnek ve ucuza çalışmanın, çocuk işçiliğinin giderek yaygınlaştığı politikalarla sömürü katlanarak sürüyor" diyen Akarsu, şunları söyledi: "İşte Denizler tam da buna karşı koymuşlardı. Bugün bize düşen de; Denizlerin mücadele mirasının aydınlığında, kendi özgür geleceğimizi kendi ellerimizle yaratmak, baskı ve sömürünün karşısında mücadele etmektir. 6 Mayıs, 43 yıldır bir yas günü değil, bir mücadele günü olarak takvimlerde yer etmiştir. Bizler bugün; Emperyalizm ve işbirlikçilerinin Ortadoğu başta olmak üzere Dünyada terör estiren bütün halk düşmanlarının karşısında barış ve kardeşliği haykırmak için, son olarak yasalaşan 'İç Güvenlik' paketiyle birlikte her gün artan devlet terörü, baskı ve şiddet uygulamalarına karşı demokratik bir ülke için, parasız, bilimsel, demokratik ve ana dilinde eğitim için, kadına şiddete ve kadın cinayetlerine; cinsel, ulusal ve sınıfsal sömürünün karşısında eşitlik ve özgürlük için, insanın insanı sömürmediği, demokratik ve gerçekten laik bir sistemde yaşayabileceğimiz, gerçek bir özgürlüğü kendi ellerimizle kuracağımız tek toplumsal sistem olan sosyalizm için, okullarımızda, işyerlerimizde, sokaklarımızdan bir araya geldik. Bugün iç güvenlik paketini çıkartarak halkın mücadelesinden kaçmaya çalışanlara sözümüz var. İdamlarınız sökmedi, baskılarınız da sökmeyecek." - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin İnan Deniz Gezmiş Yusuf Aslan Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira?
title