Haberler

Kayseri'de Bisiklet Şenliği

Kayseri Büyükşehir Belediyesince bisiklet şenliği düzenlendi.

Kayseri Büyükşehir Belediyesince bisiklet şenliği düzenlendi.

Mimarsinan Parkı'nda yapılan ve vatandaşların ilgi gösterdiği şenlikte gösteriler ve ödüllü yarışmalar yapıldı. Yarışmalarda derece elde edenlere bisiklet ve çeşitli hediyeler verildi.

Şenlikte konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, bisiklete önem verdiklerini ve ulaşımda daha fazla kullanılmasına gayret gösterdiklerini belirtti.

Kentte bisiklet kullanımın artırılması için belediye olarak çeşitli çalışmalar yaptıklarını vurgulayan Çelik, "Bisiklet, özellikle batı ülkelerinde çok yaygın kullanılıyor. Gelişmiş ülkelerde bisikletin ulaşımdaki payı yüzde 30'lara kadar ulaşırken Kayseri'de bu oran yüzde 1 düzeyinde. Bu yüzden bisikleti daha fazla kullandırmak için etkinlikler gerçekleştiriyoruz. Ülkemizde de son yıllarda bisikleti yaygınlaştırmak için bir dizi çalışma yapılıyor. Kayseri'de de Kayseri Şehir İçi Ulaşım Bisikleti (KAYBİS) istasyon sayısını 35'e, bisiklet sayısını 450'ye çıkardık. Kullanıcı sayısındaki artış trendi sürüyor." diye konuştu.

Konuşmaların ardından KAYBİS sistemine eklenen beş istasyonun açılışı yapıldı.

Şenliğe, AK Parti Kayseri milletvekilleri Hülya Nergis ve İsmail Emrah Karayel, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden, belediye başkanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Çelik AK Parti Kayseri Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title