Haberler

Kayseri'de 1078 Köy Yolu Ulaşıma Açıldı

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Karla Mücadele Ekipleri, aralıksız yağan kar yağışının hayatı olumsuz etkilememesi için çalışmalarını kesintisiz sürdürüyor.

Kentte 2 günden bu yana etkili olan kar yağışına karşılık hem şehir merkezinde hem de ilçe ve bağlı mahallelerde karla mücadele çalışmalarını sürdüren ekipler, yol açma ve tuzlama çalışmalarını yürütüyor. Ayrıca yaya kaldırımları da kardan temizlenerek yaya ulaşımının sağlıklı ve güvenli olması sağlanıyor. Büyükşehir Belediyesi, kar yağışının başladığı andan itibaren, 27 tuz sericili, kar bıçaklı kamyon, 20 kepçe, 5 grayder ve 1 kar rotatifinden oluşan 110 kişilik ekiple, karla mücadele çalışmalarına devam ediyor. Şehir merkezinde bulunan toplam 300 kilometre yol ağında buzlanmaya karşı şimdiye kadar toplam 2 bin ton tuz kullanıldı. Tuzlama ekipleri, araç takip sistemi ile Karpuzatan'da bulunan Yol Yapım Şube Müdürlüğü merkezinden yönlendiriliyor. Ayrıca,Erciyes yolunda da bir ekip sürekli olarak kar temizleme ve tuzlama çalışması yapıyor.

1078 KÖY YOLU ULAŞIMA AÇILDI

Büyükşehir Belediyesi'ne dahil olan tüm ilçelerde ve bunlara bağlı mahallelelerde de karla mücadele ve tuzlama çalışmaları aralıksız devam ediyor. Pınarbaşı, Sarız, Yahyalı, Develi, Tomarza, Sarıoğlan ve Kayseri merkez olmak üzere 7 ayrı bölgede oluşturulan karla mücadele ekipleri, toplam 40 araç ve 70 personelle ilçelerdeki mahallelerde yol temizleme ve tuzlama çalışmaları yapıyor. Kar yağışı ve tipi nedeniyle kapanan Akkışla'da 4, Sarız'da 20, Pınarbaşı'nda 35, Sarıoğlan'da 10, Özvatan'da 4, Tomarza'da 20, Develi'de 20, Felahiye'de 4, Talas'ta 4, Yahyalı'da 8, Yeşilhisar'da 8, Bünyan'da 10, Hacılar'da 2 ve İncesu'da 5 olmak üzere toplam 154 mahalleyi birbirine bağlayan 1.078 kilometre yol ulaşıma açıldı. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kayseri Yahyalı Sarız Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title