Haberler

Kayseri'de 1. Masupa Kültür Festivali Düzenlendi

Kayseri Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği tarafından 1. Mantı, Sucuk, Pastırma (MASUPA) Kültür Festivali düzenlendi.

Kayseri Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği tarafından 1. Mantı, Sucuk, Pastırma (MASUPA) Kültür Festivali düzenlendi.

Cumhuriyet Meydanında düzenlenen MASUPA Kültür Festivaline, Vali Yardımcısı Yasemin Özata Çetinkaya, İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay, Kayseri Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan, Kayseri Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Onursal Başkanı Hüseyin Türkmen, Kayseri Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Başkanı Bekir Akbulut ve çok sayıda vatandaş katıldı. MASUPA Kültür Festivalinde açılış konuşması yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü İsmet Taymuş, "Bu festival ve şenliklerin şehirlerin kültür ve sosyal hayatında çok önemli bir yeri olduğuna inanıyoruz. Çünkü bu tür içerikli festivallerde insanlarımız bir gönül birliği, gönül dayanışması içerisinde oluyorlar. Ayrıca insanlar hoş vakit geçirme imkanı elde ediyorlar. İnsanlar durup dururken bir konsere gidemiyorlar ama tüm halka açık olan kültür ve sanat festivallerine rahatlıkla gidebiliyorlar. Bu festival ve şenliklerin zaten ruhu mantığı böyledir. Avrupa kentlerini gelişmiş bu tür festivaller çok yaygın yapılıyor. Ama biz son yıllarda Kayseri ili kültür ve bakanlığımızın büyük destekleriyle köylerimizde, kasabalarımızda, ilçelerimizde bu festivalleri yaz boyunca devam ettiriyoruz" diye konuştu.

Kayseri Pancar Ekicileri Kooperatifi Başkanı Hüseyin Akay ise, "Tabi Kayseri Kültürünü Tanıtma ve Yaşatma Derneği böyle bir organizasyon yapması dolayısıyla onlara teşekkür ediyorum. İlk defa böyle bir festival yapıyoruz. Tabi buna cesaret etmek, bunu ortaya koymak, geleneksel hale getirmek kolay değil. Zahmeti bir iş ve gerçekten uğraşmak, sahiplenmek gerekiyor. Bu sahiplenmeden dolayı da size teşekkür ediyorum. Kayseri kültürü sadece mantıdan, sucuktan, pastırmadan ibaret değil elbette ismi ne kadar MASUPA olsa da sadece bundan ibaret değil, bu kültürün belki bir parçası, bir sembolü Kayserinin kadim bir kültürü var. Binlerce yıl öncesine dayanan, Orta Asya'ya dayanan bir kültürü var. Elbette bu kültürün bugün yaşanıyor olması yaşanmasına katkı sağlanması çok anlamlı ve değerli" şeklinde konuştu.

Kayseri Kültürü Tanıtma ve Yaşatma Derneği Onursal Başkanı Hüseyin Türkmen de, "Bu kültür festivalimiz mütevazi fakat mesaj anlamında çok kıymetli, değerli ve anlam yüklü bir festivaldir. İnşallah daha da gelişerek her yıl tekrarını gerçekleştireceğiz ve bu meydanda insanımızın, milletimizin üzerinde oynanan ve kara bulutlar gibi yakarak, yıkarak yarın endişesine sürükleyen bütün olumsuzluklara karşı var olmanın, yaşamanın idraki, şuuru heyecanı içerisinde birlikte olmanın sevgi üretmenin kardeşlik üretmenin örnekliğini Kayserinin göbeğinde bu meydanda hep birlikte temsil edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Kayseri Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Mustafa Alan da programın düzenlenmesinden duyduğu memnuniyet dile getirerek, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından öğrenciler tarafından folklor gösterisi yapılırken, ardından semazen gösterisinde bulunuldu. - KAYSERİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Hüseyin Türkmen Mustafa Alan Hüseyin Akay Kayseri Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title