Haberler

Kayseri - Çin Zulmüne Karşı Bina Tepkisi

Çin zulmüne karşı bina tepkisi

Cafer ZENGİN/KAYSERİ, (DHA)- KAYSERİ'de, Çin zulmüne dikkat çekmek ve aynı zamanda Uygur Türkleri'ne destek vermek isteyen bir kişi oturduğu binaya Türk ve Uygur bayraklarını yaptırdı.

Doğu Türkistan'da Çin tarafından yapılan katliam ve işkencelere toplumun değişik kesimlerinden tepkiler sürüyor. Bazı kişiler de değişik eylemlerle Uygur Türkleri'ne destek veriyor. Kayseri'nin merkez Melikgazi İlçesi'nde bulunan İldem-Fatih Mahallesi'nde bir binanın duvarına yaptırılan Türk ve Doğu Türkistan bayrakları dikkat çekti. Bina mantolaması ardından duvara yapılan bayraklarla ilgili bilgi veren Çiçek Apartmanı Yöneticisi emekli Yüzbaşı Muhammet Çetin, Çin zulmü karşısında Uygur Türkleri'nin yanında olduklarını ortaya koymak için bayrakları duvara yaptırdıklarını söyledi. Çetin, şöyle dedi:

"Uygur Türkleri yalnız değildir. Ben ve komşularımız bu konuda çok hassasız. Son olaylarla birlikte de en azından desteğimizi ortaya koyup, konuya dikkat çekmek için böyle bir şey yapma kararı aldık ve uyguladık. Bazı çocuklar bayrağın nerenin bayrağı olduğunu da babalarına soruyor. Aynı zamanda onları da bilgilendirmiş ve konuya dikkat çekmiş oluyoruz."

Mantolama işini yapan firmanın yetkilisi Ayhan Şenkulak bina yöneticisinden böyle bir teklif geldikten sonra kendilerinin de seve seve yaptıklarını söyledi. Şenkulak, şöyle konuştu:

"Bina yöneticimiz bizden yapar mısınız diye talepte bulundu ve biz de konunun hassasiyetini bildiğimiz için severek yaptık. Bu zulme dikkat çekmek için en azından bizim de bir payımız oldu. Hiçbir ücret de talep etmedik. Bundan sonra istenirse aynı şekilde bu tür insanlığı yakından ilgilendiren olaylara dikkat çekmeye yönelik faaliyetlerimizi sürdürürüz."

(Tür: Yurt)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Çin Halk Cumhuriyeti Doğu Türkistan Kayseri Uygur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title