Haberler

Kayseri CHP Milletvekili Arık: Meclis'in Kapalı Olmasını İçime Sindiremiyorum

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, her gün şehit haberlerinin gelirken meclisin kapalı olmasını içine sindiremediğini ifade etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri Milletvekili Çetin Arık, her gün şehit haberlerinin gelirken meclisin kapalı olmasını içine sindiremediğini ifade etti. HP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, partisinin Kocasinan İlçe Başkanı Abdullah Üçgül ve Melikzgazi İlçe Başkanı Asef Türkdönmez ile birlikte Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği'ni ziyaret etti. Ziyarette konuşan Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz, koalisyon hükümetinin kurulmamasına tepki gösterdi. Yavuz, "Böyle bir süreçte koalisyon hükümetinin kurulmaması acımızı daha da artırdı. Millet uzlaşı mesajı verdi. Mecliste bulunan üç parti bir araya gelerek bir koalisyon hükümeti kurabilirdi. En azından ikisi bir araya gelebilirdi. Bu konuda yanlış yapanın da kafası koparılırdı. Ama maalesef mesaj alınmadı. Erken seçimde yine aynı tablo çıkarsa ne olacak? Nasıl bir yol izlenecek? Bu tablo sadece Türkiye düşmanlarını, dış güçleri sevindiriyor. Bölücüler karşısında bir an önce birlik ve beraberlik içinde olmamız gerekiyor. Askerin polisin eli bağlı. Terör örgütünün dağ kadrosu şehre indi askerimize, polisimize kurşun sıkıyor. Silahlı kuvvetlerimizin terörle mücadelede elinin güçlendirilmesi gerekiyorö dedi. HP Milletvekili Çetin Arık ise zamanın hamaset nutukları sıkma zamanı olmadığını belirterek, çözüm için meclisin çalışması gerektiğini ifade etti. Ülke için bedel ödeyen gaziler ve şehit yakınlarına başsağlığı dileklerini de ileten Arık, her gün şehit haberlerinin gediği bir dönemde meclisin kapalı kalmasını sindiremediğini kaydetti. Arık, şöyle konuştu: "Bu vatan için binlerce kişi can verdi. Yine binlerce kişi de can vermeye hazır. Ancak böylesi bir ortamda meclisin kapalı olmasını içimize sindiremiyoruz. Maalesef böyle bir süreçte hükümet de kurulmadı. Bir siyasetçi olarak bunun mahcubiyeti içindeyiz. Biz CHP olarak, 'Önce Türkiye' diyerek, Türkiye'nin çıkarları için hareket ettik. Ancak başka hesaplar içinde bulunanlar, bir tek kişinin isteği doğrultusunda hareket ettikleri için hükümet kurulamadı. Şehit babasının feryadını hepimiz gördük. Ülkeyi başsız bırakmayın, bir araya gelin diyor. Ama ucuz siyaset yapanlar, hamaset nutukları sıkmaktan başka bir şey yapmıyor. Üç tane, beş tane fazla milletvekili çıkarsanız ne olacak? Varsın batsın böyle iktidar. 7 Haziran öncesi olmayan terör ne oldu da 8 Haziran'da yeniden hortlatıldı. Bakan çıkıp 'Başkan yapsaydınız bunlar olmayacaktı' diyorsa, aslında her şey ortadadır demektir."

"ATATÜRK MEZARINDAN KALKSA NE DİYECEĞİZ "

Arık'ın konuşmasının ardından HDP"nin olası seçim hükümetinde yer almasını da değerlendiren Dernek Başkanı Yavuz, devletin gizli sırlarına atıfta bulunarak, bu konuda girişimde bulunulmasını istedi. Türkiye'nin içinde bulunduğu duruma dikkat çeken Yavuz, "Atatürk ve arkadaşları bu ülkeyi kurmak için büyük bedeller ödedi, gece gündüz çalıştı. Bugün Atatürk mezarından kalksa ve bu ülkenin durumunu sorsa ona ne cevap vereceğiz. Türkiye'nin çıkarları için kutuplaşmadan, birlik ve beraberlik içinde olmamız şart. Aksi takdirde işimiz dualara kaldıö şeklinde konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Çetin Arık Türkiye Kayseri Politika Güncel Haberler

title