Haberler

Kayseri Chp?li Arık: Ülkede 6 Milyon İşsiz Var, Suriyelilere Vatandaşlık Vermek Nereden Çıktı?

CHP'li Arık: Ülkede 6 milyon işsiz var, Allah aşkına bu Suriyelilere vatandaşlık vermek nereden çıktı?

CHP'li Arık: Ülkede 6 milyon işsiz var, Allah aşkına bu Suriyelilere vatandaşlık vermek nereden çıktı?

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kayseri teşkilatı Ramazan Bayramı'nın 3'üncü günü il binasında bayramlaştı. Bayramlaşma töreninde konuşan CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık, "Patlayan bombalarda insanlar ölüyor ama bu iktidar 'Herhangi zafiyet yok' diyor. Asıl zafiyet bu iktidardır" dedi.

CHP Kayseri İl binası önünde gerçekleştirilen bayramlaşma törenine partililer yoğun ilgi gösterdi. Bayramlaşmada ilk olarak CHP Kayseri İl Başkanı Feyzullah Keskin konuştu. Birlik ve beraberlik vurgusu yapan Keskin, bayramların farklılıklara rağmen kardeşçe, birlik içinde kutlanması gerektiğini söyledi. Keskin, "Bayramların özelliği de budur. Bizi, biz yapanda bu farklılıklara rağmen kardeşçe ve beraber yaşamamızdır. Ama maalesef son yıllara bu kardeşliğimize, birlik ve beraberliğimize nifak sokmaya, biz ayrıştırmaya çalışanlar türemeye başladı. ve üzülerek ifade ediyorum ki, bazı karanlık zihniyetler artık yeni bir Türkiye oluşturma sevdasına düşmüşler. Bu yeni Türkiye sevdası oluşturmak isteyen karanlık güçler karşı olan herkesi laik, cumhuriyetçi, demokrat, sosyal demokrat yani kim varsa herkesi CHP çatısı altında birleşmeye, birlikte mücadele etmeye davet ediyorum" şeklinde konuştu.

Açıklamasında, "Bu güzel ülkemizde gün geçmiyor ki bombalar patlamasın, insanlar ölmesin.ö diyen Keskin, 'Bu kötü günleri aşmak, ülkemize huzuru getirmek için CHP'ye önemli görevler düşüyor. Bu nedenle artık bütün partililerimize sesleniyorum, küskünlükleri, dargınlıkları, tembellikleri bir kenara bırakıp birlikte mücadele etmeliyiz. Bu karanlık zihniyete karşı parti içinde lütfen küskünlükleri bir tarafa bırakın. Tek yumruk, tek yürek, tek ses olarak bu karanlık zihniyete karşı duralım. Birlik, beraberliğimiz bozulmasın herkesi mücadeleye davet ediyorum" dedi.

CHP Kayseri Milletvekili Çetin Arık da bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada vatandaşların bayramını kutlarken aynı zamanda AK Parti'nin icraatlarını eleştirdi. Bayramların, sevenlerin sevdiklerine kavuşması anlamını taşıdığını da anlatan Arık, şunları söyledi:

"Bu bayramda nice çocuğumuz babasına kavuşamadı, nice anne evladını kaybetti. Nice kadınımız eşsiz kaldı. Şehitlerimizi rahmetle, şükranla bir kez daha anıyor, şehit aileleri ve gazilerimizin bayramını kutluyorum. Onlara minnettarız. Şeker tadında bir bayram geçirelim diyoruz ama bu bayramı da acıyla geçiriyoruz. Yakınlarda patlayan bombalarda, bir süre önce İstanbul'da patlayan bombalarla insanlarımızı kaybettik. Buna rağmen bugün iktidar olan parti, 'Herhangi bir zafiyet yok' diyor. Daha ne olsun? Allah aşkına daha ne olmalı zafiyet olması için? Son bir yılda patlayan bomba sayısı 17 ve 301 vatandaşımız hayatını kaybetti. 1000'in üzerinde vatandaş yaralanmış ama iktidar diyor ki; 'Zafiyet yok.' Zafiyetin ta kendisi, bu iktidardır. Bu iktidarın tek derdi var, sarayı nasıl biz başkan yapabiliriz. Başkan yapmanın peşinde. Bunun dışında ülkenin gündem ile ilgili bir derdi yok."

"BU İKTİDAR KENDİ MENFAATİNİ ÜLKE MENFAATİNİN ÖTESİNDE GÖRÜYOR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, bir süre önce Kilis'te yaptığı, "Suriyelilere vatandaşlık verileceğineö yönelik açıklamalara da tepki gösteren CHP'li Arık, 'Bugünlerde gündeme olan bir şey var. Bu siyasi iktidar öyle bir siyasi iktidar ki, kendi menfaatini ülke menfaatinin ötesinde görüyor. Bugün Suriyelilere vatandaşlık verilmesi gündemde. Allah aşkına 6 milyon işsizimiz var, sadece 400 bin atanamayan öğretmenimiz var. Bu Suriyelilere vatandaşlık vermek nereden çıktı' Tek gayeleri var o da bir sonraki seçim nasıl olur da bu 3 milyon Suriyelinin oyunu alabiliriz. Biz Cumhuriyet Halk Partisi olarak yurtta barış, dünyada barış diyoruz ve oralara da barışı getirip, Suriyeliler'in kendi ülkelerine gitmesini sağlayacağız. Bu nedenle CHP olarak birlik, beraberlik içerisinde olmalıyız. Daha nice bayramları hep beraber kutlamak dileğiyle herkesin bayramını kutluyorum." şeklinde konuştu. Yapılan açıklamaların ardından partililer birbirleri ile bayramlaştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Feyzullah Keskin Çetin Arık Kayseri Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
title