Haberler

Kayseri CHP'den, AK Parti'ye 'Yumuşama' Ziyareti

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Feyzullah Keskin, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden'i ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanı Feyzullah Keskin, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden'i ziyaret etti. CHP'li Başkan Keskin, "15 Temmuz kalkışması, hepimize karşı yapılan bir olaydı ve biz de tek yumruk olarak cumhuriyetimize, demokrasimize sahip çıktık. Sizleri ziyaret ederek vereceğimiz bu görüntünün, toplumda olumlu karşılığı olacağını düşündük" dedi.

CHP İl Başkanı Feyzullah Keskin, bazı ilçe başkanlarıyla birlikte, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden'i, makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan CHP İl Başkanı Keskin, eğer aynı coğrafyada yaşarken, aynı değerler için mücadele verirken, farklılıkların olmasının çok normal olduğunu ifade ederek, "Ülkemizde de çok güzel farklılıklar var. Bu farklılıkları zenginlik olarak görürseniz ve birlikte yaşamayı sağlarsanız güzel olan odur. Tabii 15 Temmuz gecesi hiç hoş olmayan, bırakın Türkiye'de, insanların yaşadığı bir yerde bir darbenin, askeri vesayetin oluşturulması, o ülkenin 50 yıl geriye gitmesidir. Zaten biz CHP olarak hep darbelerden sıkıntı yaşadık. Zaten Genel Başkanımız da İstanbul'a Hayati Yazıcı beyle birlikte aynı uçakta gitmişler. Darbe girişimi haberini alır almaz, darbenin kimden gelirse gelsin, ne amaçla olursa olsun, buna karşı olmamız gerektiğini orada ifade etti. 15 Temmuz olayı, bir partiye yapılmış bir eylem değil, ülkemiz üzerine oyunlar oynayan emperyalistlerin ve onların maşalarının bir eylemi olarak karşımıza çıkıyor. 15 Temmuz, Türkiye Cumhuriyeti'ne yapılan bir eylemdi, bir kalkışmaydı, bir darbeydi. Biz de bu ülkenin birer ferdi olarak, bizlere yapılan bir kalkışma olduğunu gördüğümüz için olabildiğince karşısında olmaya çalıştık" ifadelerini kullandı.

Konuşmasında, "Farklı şekillerde tepkiler ortaya koymuş olabiliriz ancak bize, hepimize karşı yapılmış bir eylemdi ve tepkimizi ortaya koyduk, hep birlikte olduk" diyen Keskin, şunları kaydetti:

"Böyle şer bir olay, bizim birlikte yaşama zorunluluğumuzu bir kez daha ortaya çıkardı. Eğer biz farklılıklarımızla birlikte yaşayamazsak, yarın öbür gün farklı şeylerle karşılaşabiliriz. O birliktelik o kadar hoş oldu ki... Konu vatan ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti olunca, farklılıklarımıza bakmadan bayrağımızın altında tek yumruk olduk ve cumhuriyetimize, demokrasimize sahip çıktık. Allah bir daha bizlere öyle olaylar yaşatmasın. O olaydan sonra çok güzel şeyler de oldu. Siyasetin dili çok yumuşadı. Aslında olması gereken oldu. Hepimize karşı yapılan bir darbeydi ve hep birlikte buna karşı çıktık. Devletin tekrar inşası derken, bundan sonrasının daha da önemli olduğuna inanıyorum. Sizler iktidardasınız, OHAL kapsamında Kanun Hükmünde Kararnameleri meclis dışında da çıkarabiliyorsunuz. Bundan sonra sizlere daha çok görevler düşüyor. İktidar partisi olarak sizlerin söylemleri toplumu daha da fazla gerecek ya da daha da iyimser bir tablo ortaya çıkaracaktır. Sizleri ziyaret ederek, vereceğimiz bu görüntünün, toplumda olumlu karşılığı olacağını düşündük."

AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden de, Başbakanın, hükümet üyelerinin, bakanların ve AK Parti temsilcilerinin, KHK'ler konusunda muhalefet partileriyle görüştüklerini ifade ederek, "Özellikle OHAL için bu görüşmeler çok önemli. Beraber görüşülmesi ve karar alınması çok önemli. Partiler arasındaki bu sıcak ilişkiler, sizlerin bizi ziyarete gelmesi, her şerde bir hayır vardır, sözünü hatırlatıyor. Bu milleti birbirine birleştiren bir hareket oldu. Herkes birbiriyle sarıldı, kucaklaştı. Türkiye'de bir ayrışmaya gidiliyordu, buna da engel olundu. Herkes devletine, milletine, vatanına sahip çıktı. Topyekün herkes sahip çıktı. Türkiyemizin bir ve bütün olduğunu, parçalanamaz olduğunu herkese göstermiş olduk. Türk milleti göstermiş oldu" diye konuştu.

Darbe girişiminin ve sonrasında devletin yeniden yapılandırılması sorununun, yalnız AK Parti'nin derdi olmadığını vurgulayan Özden, "Bütün Türkiye'nin derdi. O gün yalnız da kalsak bu işi çözeceğimizi söylemiştik. Ancak Allah razı olsun hep beraber bir ucundan tuttuk ve hep beraber çözeceğiz bu işi. Ancak bu FETÖ gibi darbeci zihniyeti taşıyan herkes Türkiye'ye zarar vermiştir. Bunların kökü kazınacak ve Türkiye inşallah normal yaşam tarzına dönecek. Biz zaten FETÖ'ye cemaat demiyoruz. Bu bir terör örgütüdür, örgütlenmedir. Bu örgütlenmeyi de dini kullanarak yapmıştır" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Feyzullah Keskin AK Parti Politika Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title