Haberler

Kayseri Buz Kesti

Güncelleme:

Malatya, Kayseri- Sivas, Kayseri-Kahramanmaraş, Erciyes- Hacılar yollarında yol açma çalışmaları devam ediyor.

Malatya, Kayseri- Sivas , Kayseri-Kahramanmaraş, Erciyes- Hacılar yollarında yol açma çalışmaları devam ediyor. Bu arada Kayseri'de 341 köy yolunun kapandığı belirlendi.

Soğuk hava ve olumsuz hava koşulları nedeniyle  Kayseri'de il genelinde okullar bugün tatil edilirken, Meteoroloji yetkilileri gün içerisinde eksi 10'a kadar düşecek hava sıcaklığının gece saatlerinde eksi 14'leri bulacağını bildirerek, buzlanma ve don uyarısında bulundu. Cuma günü ise havanın daha da soğuyacağı ve termometrelerin, gün içerisinde eksi 12, gece saatlerinde de eksi 20'yi göreceği tahmin ediliyor.

YOLLAR DÜNDEN BERİ KAPALI

Yurt genelindeki kar yağışı, zaman zaman etkili olan tipi ve soğuk hava nedeniyle dün kapanan Kayseri- Malatya, Kayseri- Sivas ve Kayseri- Kahramanmaraş yolları hala ulaşıma açılamadı. Karayolları yetkilileri, Kayseri'yi bu üç ile bağlayan yolları açma çalışmalarının aralıksız sürdüğünü bildirdi.

Bu arada, Kayseri'nin Pınarbaşı ilçesini Sivas Şarkışla'ya bağlayan yolun da ulaşıma kapalı olduğu, Sarız- Gürün ve Sarız- Darende yollarında da ulaşımın kontrollü olarak sağlandığı kaydedildi. Kayseri'de toplam 341 köy yolunun kapalı olduğu, yol açma çalışmalarının sürdüğü belirtildi.

ERCİYES'TE KAR KALINLIĞI 1.5 METREYİ AŞTI

Önceki gün başlayan aralıksız süren, dün gün içerisinde ve gece boyunca da aralıklarla yağan kar, Erciyes'te yüzleri güldürdü. Erciyes Kayak Merkezi yetkilileri, son yağışlarla birlikte Erciyes'teki kar kalınlığının 1.5 metreyi aştığını, yer yer 180 santimetreye ulaştığını bildirdi. Erciyes Kayak Merkezi'nde mekanik tesislerin sorunsuz çalıştığını, kayak pistlerinin açık ve kayak yapmaya elverişli olduğunu belirten yetkililer, havanın soğuk olmasına rağmen, dağda muhteşem bir manzara bulunduğunu, Erciyes yolunun ulaşıma açık olduğunu ve kayakseverleri beklediklerini söyledi.

BAŞKAN MAHSUR KALANLARA YARDIMA KOŞTUÖte yandan, yoğun kar yağışı ve tipinin etkili olduğu Sarıoğlan ilçesi ve çevresinde, belediye ekipleri hem yolları açık tutmak hem de yolda çeşitli nedenlerle mahsur kalanları kurtarmak için büyük çaba gösteriyor. Sarıoğlan- Üzerlik yolu 4'üncü kilometrede fren balatalarının aşırı soğuklardan ve buzdan kilitlenmesi sonucu 38 KC 015 plakalı kamyonette mahsur kalan Mümin Hamurcu'yu, Sarıoğlan Belediye Başkanı Ali Osman Yıldız'ın da aralarında bulunduğu belediye ekipleri kurtardı. Yolu kapatan kamyonet, kepçe ile çekilirken tipiden kapanan yol da açıldı. - Kayseri

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erciyes Kayseri Malatya Sivas Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

zeynep:

sonunda yağdı bu kadar beklemitoduk :)

3
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title